Eğitim DGS 2016 sınavı için son 2 gün!

DGS 2016 sınavı için son 2 gün!

19.08.2016 - 09:30 | Son Güncellenme:

DGS sınavı 21 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. DGS sınav giriş yerleri açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan DGS sınav giriş yerleri kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

DGS 2016 sınavı için son 2 gün

Okurken yapılan bazı sınavlar sonucunda üniversite öğrencileri kendilerini geliştirebilir ve de ilerletebilir. Çünkü sizlerin de bildiği üzere artık üniversiteler de tek yönlü bir eğitim değil çok amaçlı programlar oluşturularak yapılan bir eğitim verilmeye başlanmıştır. Gerekli olan tüm işlemler sonucunda gerçekleştirilen bu eğitim sistemindeki avantajlar sayesinde artık bizler de gerekli olan bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Artık öğrenciler iki yıllık programlarında dört yıllık programlara geçiş yapabilirler. Üniversitede okurken kendi bölümlerine yakın kendi bölümleri ile ilişkili olan bir başka bölümden kolayca çift diploma alabilirler. Bu tip şeyler artık üniversitede mevcuttur. Yani kişinin üniversite sınav sonucuna göre yerleşmesinden sonra artık hiçbir şey bitmiş değildir. Kendini geliştirmek ilerletmek bunların hepsi öğrencinin kendisine kalmış olan durumlar ve de olaylardır. Sizler de bu noktada yararlanabilecek olduğunu bu iki yıllık programlardan dört yıllık öğrenimlere kolayca geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu şekilde düzenlenen bazı sistemler sonucunda artık bizler dilediğimiz zaman bu hizmetlerden yararlanabiliriz. Artık bu gibi sistemler bizlere sunulmaya başlanmıştır. Gerekli olan tüm bu işlemler sonucunda artık vatandaşların büyük bir hızla yapmış oldukları bu çalışmalar bizler sayesinde eğitim durumumuzu daha iyi şartlar altında yapabiliriz. Ön lisanstan lisans eğitimi alabilmeyi sağlanan bu sınava Dikey Geçiş Sınavı adı verilir. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) her yıl ülkemizde yapılan genel sınavlardan sadece biridir. Kendi bölümlerinin yanında başka diğer bölümlere geçiş yapmak isteyen adayların bu DGS sınavlarını takip etmeleri gerekir. DGS sınav başvuruları aslında haziran ayında yapılmış ve de sınavın çoktan yapılmış olması beklenirdi. Ancak 15 Temmuz Cuma akşamı ülkemize yapılan alçak darbe saldırısı nedeniyle ülke genelinde gerçekleştirilen tüm eylemlerin zamanında değişiklik meydana gelmiştir. Bu darbe girişimi esnasında yaşanan üzücü olaylardan sınavlara girecek olan adayların etkilenebilme durumu düşünüldüğünden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından DGS sınav takvimi dâhil olmak üzere pek çok sınav tarihinde değişiklikler meydana gelmiştir.

Haberin Devamı

Tüm bu yaşanan olaylar sonucunda artık adayların büyük bir hızla yapmış oldukları bu sınav başvuruları sonucunda yeni güncellenen sına tarihini bilmeleri gerekir. İki yıllık okullardan dört yıllık bölümlere geçiş yapabilmek için yapılan sınavlara Dikey Geçiş Sınavının güncellenen tarihi ise 21 Ağustos Pazar günü olarak belirlenmiştir. Bu DGS adı verilen sınav artık bizler de gerekli olan bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Kendi bölümleri içerisinde başka diğer bölümlere geçiş yapmak isteyen adayların bu DGS sınavlarını takip etmeleri gerekir. DGS sınav tarihinin bu şekilde belirlenmesinden sonra sınav yerlerinin açıklanması da adayların sınava ne kadar az kaldığı hakkında bir bildiridir. Gerekli olan tüm sınav giriş belgelerini ve de diğer belgeleri adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sayfasından bulabilirler. DGS ile ilgili en güncel bilgiler bu sitede yer alır. DGS sınav giriş yerlerini ve de sınav giriş belgelerini bu resmi internet sayfası üzerinden öğrenebilirler.