Eğitim Dilekçe Nedir, Özellikleri Nelerdir? Dilekçede Tarih Nereye Yazılır, İmza Nereye Atılır?

Dilekçe Nedir, Özellikleri Nelerdir? Dilekçede Tarih Nereye Yazılır, İmza Nereye Atılır?

28.02.2021 - 03:03 | Son Güncellenme:

Dilekçe gündelik hayatımızda kullandığımız bir yazı şeklidir. Dilekçeler resmi kurumlara gönderilmek için ve bir istek bildirmek için yazılır. Dilekçenin nasıl yazıldığı birçok insan tarafından merak ediliyor. Dilekçe yazmayı öğrenmek isteyenler birçok araştırma yapıyor. Dilekçe nedir? Özellikleri nelerdir? Dilekçede tarih nereye yazılır, imza nereye atılır? Soruları için sizlere cevaplar derledik.

Dilekçe Nedir, Özellikleri Nelerdir Dilekçede Tarih Nereye Yazılır, İmza Nereye Atılır


Dilekçe, bir dileği veya isteği makamlara bildirmek için sunulan bir yazı türüdür.

Dilekçe Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Makamlara istek belirtmek için yapılması gereken bir yazı bulunuyor. Her ne kadar herkes tarafından nasıl yazılacağı bilinmese de, birçok insan dilekçenin nasıl yazılacağını araştırıyor. Dilekçe herkese lazım olan ve mutlaka öğrenilmesi gereken bir yazı türüdür. Bu yazı türüyle herkes makamlara kolayca istekte bulunabilir. Fakat dilekçe yazmayı bilmiyorsanız, makamlara göndereceğiniz yanlış dilekçe türleriyle cevap alamayabilirsiniz.

Resmi kurumlar dilekçe konusunda çok hassas ve titizdir. Bu yüzden dilekçenin iyi bir şekilde hazırlanması çok önemlidir. Dilekçenin özelliklerine uygun şekilde yazılması makam için önemlidir. Yanlış yazılan dilekçeler hiç bir kurum tarafından dikkate alınmaz. Dilekçenin özellikleri şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Çizgisiz beyaz kağıda yazılır
● Bilgisayar veya elle yazılır
● Gönderilecek olan kurumun adı yazılır
● Yer ve tarih bildirilir
● Sayı ve resmi bir dil kullanılmalıdır
Dilekçede Tarih Nereye Yazılır? İmza Nereye Atılır?

Dilekçelerde tarih ve imza yerleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarihin hangi kısma atılacağı merak konusu haline gelmiştir. Dilekçelerde mutlaka tarih ve imza olması gerekiyor. Hangi gün dilekçe yazıldığı kurumlar için önemlidir. Tarihe göre işleme alınarak, dilekçelere kurumlar tarafından gerekli cevaplar veriliyor. Dilekçede tarih yazarken sağ üst köşeye yazılmalıdır. Gün, ay ve yıl olarak yazılmalıdır. İsim ile imza aynı yerde olmalıdır. Yazının sağ alt köşesine yazılması gerekir.