Eğitim Dönüşüm - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Dönüşüm - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

10.04.2023 - 13:29 | Son Güncellenme:

Geçmişten günümüze, birçok edebi yapıt kaleme alınmıştır. Bunlardan bazıları bir süre sonra unutulan eserler olsa da bazıları da hala etkilerini gösteren başarılı eserler arasında yer alır. Dönüşüm de bu eserlerden biridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dönüşüm - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Dönüşüm kitabı, hem yazıldığı dönem hem de hala günümüzde oldukça ses getiren ve toplum gerçeklerini ciddi bir şekilde ortaya koyan bir anlatıdır. Dönüşüm kitabının özeti de oldukça merak edilmektedir.

Haberin Devamı

 Kitap Özeti Oku

 Annesi ve kız kardeşi ile mutlu bir hayat süren ve tüccarlık yapan Gregor, bir sabah kendini dev bir böceğe dönüşmüş halde bulur. Önce buna inanmak istemese de sonra bu gerçeği kabul etmek zorunda kalır. Her sabah 5'te uyanırken saatin de 7 olduğunu fark eder. Gregor'un annesi ise oğlunun hala uyanmadığını ve işe geç kaldığını fark edince uyandırmak için odasına gelir.

 Kilitli kapıya vurarak oğluna seslenir, Gregor ise annesinin henüz kendisini görmesine hazır değildir. Uyandığını söyleyerek annesini başından gönderir. Yavaş yavaş sesi de değişmeye başlayan Gregor'u annesi hasta sanar. Saat 8 olduğunda ise patronu eve sinirli bir şekilde gelmiştir. Gregor'a kapıdan bağırır ancak Gregor'un artık sesi çıkmamaktadır, hayvansı bir sese dönüşmüştür.

Haberin Devamı

 Kapıyı mecbur kalarak açar, onu gören patronu ise korkudan hemen evden kaçar, annesi düşer bayılır. Babası ise onu sopa ile iterek odasına kapatır. Dayak yemekten zayıflamış ve bitkin düşmüş bir hal içerisinde olan Gregor, artık bozulmuş yiyecekleri tercih eder. Kız kardeşi ona bu tür yiyeceklerden getirmeye başlar.

 Tüm aile toplanıp Gregor'u evden atmaya karar verir. Ancak bu konuşmanın yapıldığı esnada, her hareketlerini gözlemleyen ancak pek bir şeye karışmayan hizmetçi; boşuna zahmet etmemelerini, kendisinin Gregor'u çoktan çöpe attığını söyler.

 Konusu

 Anlatı türünde olan bu kitapta, yazar adeta en üst seviyeye çıkmıştır. Küçük burjuva aileler içerisinde yaşanan tiksindirici olayları tüm çarpıcılığı ile kaleme alır. Bir taraftan eleştirmeyen ve kalıplaşan bir toplum varken diğer taraftan da eleştirmeye başlayan ve bunun farkına varan bir karakter vardır.

 Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 Franz Kafka'nın başarılı ve ölümsüz eserlerinden olan Dönüşüm kitabı 104 sayfadır. Kitapta yer alan önemli karakterler ise şu şekildedir:

Gregor Samsa: Kumaş tüccarlığı yapan ana karakter.

Grete: Gregor'un öz kızkardeşi.

Gregor'un Annesi: Oğluyla arası çok iyi olan Gregor'un öz annesi.

Patron: Gregor'un huysuz ve aksi patronu.

Hizmetçi: Evin temizlik işlerine bakan yardımcı kız.

Haberin Devamı

Sade bir dille kaleme alınan bu eser, toplum gerçeklerini oldukça güzel yansıtmıştır.