Eğitim E-Okul sorgulama ekranı ve öğretmen girişi!

E-Okul sorgulama ekranı ve öğretmen girişi!

15.03.2016 - 21:07 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemini öğrenci ve velilerin yanında öğretmenler de kullanmaktadır. Öğretmenlerin giriş şifresi okul tarafından temin edilmektedir. Bu şifre unutulduğunda ne yapılması gerekiyor haberimizde paylaştık.

E-Okul sorgulama ekranı ve öğretmen girişi

Dünya üzerinde yer alan çok çeşitli gelişmeler vardır. Gelişmeler de genel olarak teknoloji alanına yöneliktir. Her gün yenilenen teknoloji alt yapısı etrafında gelişen sistemler hayatımızı çok çeşitli alanlarda kolaylaştırmıştır. Teknoloji, ilim ve fen bilimleri olmak üzere her zaman bu teknoloji alt yapısı gelişip ilerlemektedir. Dünya çapında gerçekleştirilen bu gelişmelerden uzak kalmayan ülkemizde çok çeşitli olarak bizlere hizmetlerini vermiştir. Ülkemizde gerçekleştirilen bu teknolojik sistemler vatandaşların hayatını büyük ölçüde etkilemeyi başarmıştır. Çünkü vatandaşlar olarak bizler de hayatımızın zor zamanlarında bu teknolojinin getirdiği faydalardan yararlanabiliriz. Sizlerin de bildiği gibi artık kamusal alandaki işlemlerimizi gerçekleştirebilmek için tüm günümüzü bu işe ayırmamız gerekir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

En ufak ve en basit bir işlemimizi yapabilmek için bile bizlerin en az üç saatini alır. Bu da çalışan vatandaşlar için oldukça zor bir işlem olabilir. Yoğun koşuşturmalı hayatımızın içerisinde oradan oraya yetişmeye çalışırken bizler zaman ayırmakta güçlük çekebiliriz. Bu nedenle bizler bu kurumlara bağlı olan işlemlerimizi daha kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirmek isteriz. Ancak buna vakit ayırmaktan bu şekilde kurtulabiliriz. Bunun mümkün olabilmesi için de yapılması gereken tek şey teknolojik gelişmelere başvurmak olacaktır. Yapılan teknolojik işlemlerle bahsedilen bu hizmetlerden yararlanmak çok daha kolaydır. Son dönemlerde artık ülkemizde artan çalışan kadın oranı da oldukça fazladır. Çalışan kadınların artması nedeniyle vatandaşlar bazı alanlara gerilemeyebilirler. Bir ailede her iki ebeveynde çalışıyorsa çocuklarına vakit ayırmak daha da güç bir hal alabilir. Çalışan anne babalar okullarda düzenlenen veli toplantılarına katılamazlar üstelik dönemler arasında verilen ara karneyi almak içinde okula gidemezler. Bu durum olunca da vatandaşlar çocuklarıyla çok fazla ilgilenemezler. Çünkü öğrencilerinin okul hayatı hakkında bilgi alamayan aileler ne yazık ki çocuklarıyla ilgilenmemiş olarak gözükür. Ki durum da böyledir. Çocuğunun okul hayatı hakkında bilgi sahibi olabilecekleri tek kurum okullardır. Bu nedenle okullarda yapılan bu toplantıların önemi büyüktür. Hem öğrencinizin eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz hem de çocuğunuzun hangi konularda nerelerde eksiği var bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çocuğunuz okulda arkadaşlarına ve öğretmenlerine nasıl davranıyor onlara karşı saygılı mı kurallara uyuyor mu bu gibi hususlar önemlidir. Ayrıca çocuğunuzun okulda girmiş oldukları sınavlardan kaç puan aldıklarını bu şekilde öğrenebilirler. Ancak işte ne yazık ki çocuklarınızın eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilmeniz için okullarda yapılan bu toplantılara katılmanız gerekir. Eğer katılamazsanız da sizler teknolojik gelişmeleri kullanarak istediğiniz türde bilgiye sahip olabilirsiniz. İnternet sistemi üzerinde hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir sistem olan E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi bu noktada sizlere hizmet vermektedir. Verilen bu hizmet hem öğrenciler hem okul idarecileri hem de veliler tarafından sıkça kullanılabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemine internet üzerinden giriş yapılabilmektedir. Veliler öğrencilerinin adları, soy adları, okulda kullandıkları okul numaraları, ve bazı kimlik bilgileri sayesinde sisteme giriş yapabilirler. İnternete erişim yapabildikleri her türlü alanlarda vatandaşlar bu sisteme giriş yapabilirler. Ancak çocuklarının bu bilgileri bilmeleri gerekir. Bu bilgileri sisteme girdikleri takdirde kolay bir şekilde veliler bilgi sahibi olabilir. Üstelik bu sistem de öğretmenler de büyük kolaylık bulmuştur. E-Okul sistemi ile öğrencilerinin bilgilerini daha kolay bir şekilde sisteme geçirebilirler. Ayrıca öğrenciler de bu sisteme girerek sınav sonuçlarını, devamsızlık notlarınız derslerini, performans ödevlerini kolayca öğrenebilirler. Bu şekilde internete bağlanarak e okul sisteminden kolayca yararlanabilirler.