Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına nasıl girilir?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına nasıl girilir?

29.02.2016 - 22:49 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem velilerin hem de öğrencilerin okul ile ilgili istedikleri birçok bilgiyi edinmesini sağlar. Bu sisteme nasıl giriş yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına nasıl girilir

Milli Eğitim Bakanlığı gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak ve internet kullanan bireylerin sayısındaki artıştan dolayı internet teknolojisini en iyi şekilde kullanmaktadır. MEBBİS adı verdiği Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri bir internet hizmetidir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün internet hizmetleri bu sistem altında yer almaktadır. Bu internet uygulamaları içinden E-Okul internet uygulaması da yer almaktadır. E-Okul internet sistemine MEBBİS üzerinden erişebilirsiniz. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığının geliştirmiş olduğu bir internet sistemidir.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığının tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri projesi kapsamında 2007 yılının ocak ayında hizmete sunulmuş olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. E-Okul sistemi iki ana bölümden oluşmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi olarak 2 ana bölüm yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin girebildiği bir sistemidir. Öğrencilerin bilgilerinin yer aldığı bu sistem velilerin öğrencilerini internet üzerinden takip edebilmeleri için geliştirilmiştir. Bu sistem hizmete girdikten sonra veliler okula gitmelerine gerek kalmadan internet üzerinden öğrencilerini takip edebilmektedir. Öğrenciler de bu sistem sayesinde bir çok okul bilgisine erişebilir.

Haberin Devamı

Okul ile ilgili haberlere ve duyurulara bu bölümde erişebilirsiniz. Ayrıca sınavlarla ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz. Bu bölümden sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını ve karne notunuza ulaşabilirsiniz. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin devamsızlık bilgisine ulaşabilir. Bu sayede öğrenciler ailelerinden izinsiz devamsızlık yapmamaktadır. Tüm bu bilgilerin hepsine E-Okul veli bilgilendirme sisteme bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. Bir diğer bölüm olan e-okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve yöneticiler için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Bu sisteme sadece öğretmenler ve yöneticiler kullanıcı adı ve şifrelerini girerek giriş yapabilirler. Öğretmenler öğrencilerinin bilgilerini sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak idari işlemleri gerçekleştirmektedir. Kayıt yenileme ve nakil işlemlerini bu sistem sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Okul sisteminin bölümlerinden birisi olan veli bilgilendirme sistemi veliler ve öğrenciler için geliştirilmiş bir sistemdir. Daha çok velilerin öğrencilerini takip edebilmesi için geliştirilmiş olan bir sistemdir. Veliler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin bir çok bilgisine internet üzerinden erişebilmektedir. Veliler öğrencilerinin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, karne notunu, devamsızlık bilgisini, dönem ödevi ve proje ödevini görebilmektedir. Bu bölüme e-okul ana sayfasında yer alan e-okul veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden giriş yapabilirsiniz. Bu bölüme öğrencinizin numarasını ve öğrencinin T.C. kimlik numarasını girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra tüm bu işlemlerin hepsini gerçekleştirebilirsiniz. E-Okul sisteminin bölümlerinden bir diğeri ise E-Okul yönetim bilgi sistemidir.

Haberin Devamı

Bu sisteme sadece öğretmenler ve yöneticiler giriş yapabilmektedir. Bu sisteme e-okul ana sayfasında yer alan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranından giriş yapabilirsiniz. Bu giriş ekranında sizden kullanıcı adı ve şifre bilgileri isteyecektir. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer kullanıcı adı ve şifrenizi bilmiyorsanız bunu herhangi bir Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek öğrenebilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Öğretmenler bu sisteme giriş yaparak öğrencilerinin bütün bilgilerini sisteme girmektedir. Yöneticiler ise bu sisteme giriş yaparak idari işlemleri gerçekleştirmektedir. Yöneticiler bu sistem sayesinde nakil işlemlerini, kayıt işlemlerini artık internet üzerinden gerçekleştirmektedir. E-Okul sisteminin mobil uygulamasını da cep telefonunuza indirerek cep telefonunuzdan da giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.