Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gerekenler!

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gerekenler!

01.07.2016 - 17:32 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul VBS ile 2015-2016 eğitim yılı karne bilgisini internette öğrenebilirsiniz. Çocuğunuzun yıl sonunda aldığı karnesini elektronik ortamdan MEB e-Okul VBS hizmet portalı aracılığıyla karneyi daha detaylı teyit edebilirsiniz. Üstelik yeni eğitim yılı için yapılacak okul kayıtları takibi de kayıt döneminde MEB e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde veliler tarafından yapılabilecek.

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye’de eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi ile 2015-2016 eğitim yılı yıl sonu karne bilgisini internetten de inceleyebilirsiniz. Çocuğunuzun eğitim yılı boyunca ders ve sınav performanslarının ortalamasının bulunduğu ve geçtiğimiz hafta Cuma günü dağıtılan karnelerin ayrıntılı bilgilerini doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi eğitim portalı e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden kolaylıkla öğrenebilir veya teyit edebilirsiniz. Günümüz modern teknolojisini kullanarak eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’nın en eski sanal eğitim projelerinden birisi olan bu sistem, öğrencilerin ilk eğitime başladıkları dönemden, ortaöğretim mezuniyetlerine kadar devam eden eğitim süreçlerindeki tüm eğitim ve öğrencilik bilgilerini barındırmaktadır.

Haberin Devamı

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de faaliyete geçirilen e-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2015’in son aylarında hizmet dışı konuma alınarak bakanlık tarafından bakım ve yenileme çalışmasına alındı. Kısa bir süre kullanılamayan bu sanal eğitim portalı yeniden faaliyete geçtiğinden velilere ve öğrencilere daha geniş eğitim hizmetleri ve daha pratik kullanım sunan bir ara yüz ile hizmet vermeye başladı. Yenilenen yüzü ile toplumun her kesimden velinin son derece rahat bir şekilde kullanabileceği oldukça işlevsel bir ara yüz üzerinden hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul sistemi ile velilerin, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmeleri çok daha kolay bir hale getiriliyor. Özellikle de Türkiye genelinde eğitim hizmeti sunan Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim hizmeti alan milyonlarca öğrencinin her birinin kendi okul kayıt bilgilerinin ve öğrenci fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı bir portal üzerinde güncel ders bilgileri ve okul bilgileri de yer almaktadır.

Veliler, gelişen teknoloji sayesinde de internete çok daha pratik bir şekilde evde, ofiste veya dışarıda mobil olarak erişim sağlayabildiğinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde hizmete sunmuş olduğu veli bilgilendirme sistemi e-Okul portalı üzerinden her eğitim günü sonunda öğrencilerin güncel ders ve okul bilgilerinin ayrıntılı dökümlerini inceleyebilme şansına sahip olabiliyor. İki aşamalı olarak hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sisteminin ilk aşaması olan yönetim bilgi sistemi öğretmenler tarafından öğrenci bilgilerinin girişi için kullanılmaktadır. Öğretmenler yönetim bilgi sistemi bölümüne Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabiliyor. Veliler e-Okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilmek için ise çocuğunun T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgisini girmeleri yeterli oluyor. Veliler, e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde karne bilgisi dışında not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, sınav tarihleri, derslerine giren öğretmenler, haftalık ders programı ve yenilemeyle birlikte gelen şube ortalaması gibi bilgilerin güncel içeriklerine ulaşabiliyor. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek, 2016-2017 eğitim yılı okul kayıtları takibini de yapabilecek.