Eğitim E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

21.02.2016 - 22:55 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmenler ve okul yöneticileri tarafından kullanılmakta olan bir sistemdir. Bu sisteme girişinizi nasıl yapacağınızı ya da şifrenizi unuttuğunuzda ne yapmanız gerektiğini haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım

Dünya çapında ki gelişmeler eğitim hayatını da büyük ölçüde etkilemiştir. Çok çeşitli alanlarda yapılan teknolojik gelişmeler vatandaşlara ışık tutmuş, akıllarında ki soru işaretlerine cevap olmuş ve bizleri aydınlatmıştır. Ülkemizde gerçekleştirilen bilim, teknik ve internet sistemleri dolayısıyla pek çok yeniliği de doğurmuştur. Hızla büyüyen bir internet teknolojisi ile beraber yaşamakta olan ülkemiz çok farklı alanlarda hizmet vermeye başlamıştır. Kurum ve kuruluşlarda bu alanlarda hizmetlerini vermeye başlamıştır. Gelişen teknoloji ile beraber kurum ve kuruluşlar kendi alanlarda ki hizmetlerini de geliştirmiştir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim alanında da gerçekleştirilen gelişmeler öğretmen ve öğrencilerin okul eğitimleri hakkında çoğu alanda gelişmelerden yararlanırlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen bir hizmet olan e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi vatandaşlara hizmetlerini sunmuştur. Bu mükemmel nitelikli sistem sayesinde öğretmenler ve öğrenciler büyük kolaylık sağlamıştır.


Akıllı tahta, projeksiyon imkânları doğrultusunda eğitim alanında gerçekleştirilen gelişmeler öğrencileri ve öğretmenlerin yapmaları gereken işlemleri çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde yapmalarını sağlar. Öğretmenler her dersine girdiği öğrencilerin not bilgilerini girdiği sistem hazırlanmıştır. E-okul adı verilen bu sisteme öğretmenler öğrencilerin fotoğraflarını da görerek onlara notlarını, devamsızlık yaptığı günleri bu alana girebilirler. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi öğrenciler tarafından da oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Gerçekleşen bu kullanım öğrencilerin gerek meraklarını, gerek ilgilerini, notlarını öğrenmelerini sağlar. Vatandaşlar olarak bizler de öğrenci velisi olarak bu sisteme ilgi gösterirler. Çünkü yoğun tempolu hayatta bu iş yaşamı vatandaşları yorar.

Haberin Devamı

Bizler bu yoğun hayatımızda ne yazık ki bazen çocuğumuza vakit ayıramayabiliriz. Velisi bulunduğumuz öğrencimizin okuldaki durumunu, derslere ilgisini, girmiş olduğu sınavlarda aldığı puanları öğrenebilmek için çocuğumuza sormamız yeterli olmayabilir. Bu nedenle onunla daha yakından ilgilenmek için onun okulunda düzenlenen toplantılara gitmemiz gerekir. Bu toplantılarda çalışan ebeveynlerin iş saatine denk geldiği için ne yazık ki katılım sağlayamayacaklardır. Ancak unutmamak gerekir ki öğrenci, öğretmen ve aile arasında olan ilişki oldukça önemlidir. Bu ilişkinin iyi olması duyarlı anne babalarının çocuklarının eğitim hayatında ki başarısını arttırır. Dolayısıyla bu noktada velilere belli başlı bazı görevler düşer. Çocuklarının okul durumunu öğrenebilmeleri için etkin bir rol üstlenmiş olurlar. Ancak iş temposundan buna vakit ayıramayabilirler. Okula gidip çocuğunun durumunu ne kadar çok öğrenmek isteseler de bu mümkün olamayabilir. Bu sırada devreye giren teknolojik gelişmelerin bir eseri olan e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi anne babaların derdine derman olur. Üst düzeyde ki bu sistemi aracılığı ile çok kolay bir şekilde ve de okula gitmeden çoğunuzu takip edebilir onun eğitim hayatı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı


Öğrencilerin, öğretmenlerin ve de velilerin istedikleri her zaman e-okul adı verilen sisteme giriş yaparak öğrencilerin okula gelmediği günleri gösteren devamsızlık bilgilerini, sınav notlarını ve daha pek çok bilgiyi bu sayede öğrenebilme imkânı sunulmuştur. Bu e-okulda bulunan notlar aynı zamanda karne niteliği taşıdığı içinde öğrenciler tarafından sık sık başvurulan bir sistemdir. Milli Eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bu uygulamadan velilerde yararlanabilirler. T.C. kimlik numarası, okul numarası, bazı kimlik bilgileri ile bu sisteme girişlerini sağlayabilirler. Artık bu sistem sayesinde aileler öğrencileri ile ilgi okuldaki her türlü bilgi hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir. Böylece veliler çocuklarının eğitim durumlarını yakıdan takip edebilecekler. Üstelik istedikleri her zaman bu sisteme giriş te bulunabilecekler.