Eğitim EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri 2016!

EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri 2016!

21.05.2016 - 11:15 | Son Güncellenme:

EBA kurs hizmeti EBA giriş şifresi yardımıyla kullanılır. EBA kurs ve EBA giriş şifresi işlemleri yazımızda ayrıntılı olarak ele alınmıştır. EBA kurs ve EBA giriş işlemlerinin daha fazlası haberimizde!

EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri 2016

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için daha iyi eğitim alabilmeleri için interneti ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya başlamıştır. İnternet ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte öğrenciler de internet üzerinden eğitimlerini sağlayabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için ve lise mezunları için çeşitli kurslar sunmaktadır. EBA kurs EBA giriş hizmeti öğrenci yetiştirme ve destekleme kursları uygulamaya girmiştir. Bu kurslara EBA sisteminden kayıt yaptırabilirsiniz. Eğitim Bilişim Sistemi yani EBA öğrenciler ve öğretmenler için geliştirilmiş olan bir eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri sayfasında EBA kurs EBA giriş hizmetine ulaşabilirsiniz. Öğrenciler bu sistem sayesinde dersleri ve sınavlara yardımcı konu anlatımlarına, soru çözümlerine, ders işlemelere, sınavlarda çıkmış soruların çözümüne, derslerin videolu anlatımlarına, sesli anlatımlara ve daha bir çok hizmete erişebilecektir. Bu işlemlerin hepsini üye olmadan gerçekleştirebileceğiniz işlemlerdir. Bu sistem sayesinde ayrıca dergi indirip okuyabilir, kitap okuyabilir, ses dosyalarını indirip okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim öğretim hayatında da oldukça aktif bir şekilde kullanılan EBA kurs EBA giriş hizmeti öğretmenlerin ve de öğrencilerin pek çok alanda kullanımını arttırmıştır. Eğitim Bilişim Ağı olarak adlandırılan bir sistem olan bu EBA öğrencilerin eğitimde ki kalitesini arttırmak, daha iyi şartlar altında eğitim vermek amacı ile hazırlanmıştır. Öğrencilerin bir numaralı kullanıcısı olduğu bu Eğitim Bilişim Ağı isminden de anlaşıldığı üzere internet üzerinden hizmet vermektedir. Dijital platformda eğitimin desteklendiği ülkemizde bu sistemi her öğrenci kolaylıkla kullanabilir. Öğretmenler de bu siteye giriş yaparak yeni videolar izletebilir, ders esnasında görselliğe de destek veren öğrencilerin konuyu daha iyi anlamalarını sağlayabilir. Bu açıdan ele alındığında ciddi anlamda bu konu çok önemlidir. Her öğrenci farklı şekillerde konuları anlarlar. Kimi görsel zekâ ile beynindekileri pekiştirirken bazıları da anlatarak bazıları da okuyarak konuyu öğrenir. EBA sisteminden bir işlem gerçekleştirmek isteyen öğrenciler sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sisteme giriş yaparak bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. EBA sistemine giriş yapmak için şifreye ihtiyacınız vardır. Bu sistem üzerinden EBA şifrenizi elde edemezsiniz. EBA şifrenizi öğretmenlerinden alabilirler. Öğretmenler ise MEBBİS sistemine giriş yaparak EBA şifrelerini alabilirler. Sisteme giriş yapabilmek için EBA sistemine girmelisiniz. Sayfanın sağ üst tarafında yer alan giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfada EBA girişi, MEBBİS girişi ve AÖO girişi bölümleri bulunmaktadır. EBA girişi bölümüne kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer EBA şifrenizi bilmiyor iseniz ilk olarak şifre almanız gereklidir. Şifre almak için MEBBİS sistemine giriş yapmanız gereklidir. MEBBİS giriş ekranında gördüğünüz güvenlik kodunu giriş kodu bölümüne yazmalısınız. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazdıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra EBA şifresi oluşturma ekranından şifre oluşturulur. Şifrenizi belirledikten sonra şifre oluştur linkini seçmelisiniz. Bu işlemlerden sonra EBA şifresi oluşturmuş olursunuz. Şifrenizi aldıktan sonra EBA giriş sayfasında kullanıcı adı bölümüne T.C. kimlik numaranızı, şifre bölümüne ise EBA şifrenizi yazarak EBA kurs için EBA giriş işlemlerini gerçekleştirmiş olursunuz.