Eğitim EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri!

EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri!

18.05.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

EBA kurs ve giriş işlemleri sayesinde okul derslerine destek amaçlı bir program oluşturulmuştur. EBA kurs ve giriş işlemlerikolayca gerçekleştirilebilmektedir. EBA kurs ve giriş işlemlerine dair daha fazla bilgi haberimizde mevcuttur.

EBA giriş şifresi sahibi olma ve EBA kurs kayıt işlemleri

EBA Nedir?

EBA açılımı; Eğitim Bilişim Ağıdır. EBA dershanelerin de kapatılmasından sonra öğrencilere takviye olması açısından oluşturulan bir sistemdir. EBA öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması ve dersleri ile ilgili takviyenin emin ellerden ve ücretsiz olarak verilmesini sağlamak amacıyla kurulmuş olan bir internet sitesidir. EBA sayesinde birçok öğrenci kendisine takviye edinmekte ve derslerinde ki başarıyı yükseltmektedir.

EBA Kurs Nedir?

EBA Kurs; elektronik ortamda verilen kurs hizmetidir. Dershanelerin kapatılmasından sonra devlet okulda öğrenciler için kurs açmıştı. Açılan kurslara talepte çok fazlaydı. Dershanelerin yerini okulda ki kursların fazla fazla tuttuğu kesindi. Çünkü okulda devlet gözetimi altında bulunan bir disiplin söz konusuydu. Üstelik öğrenci hangi okula kursa gideceğini de kendisi belirlemekteydi. Bu da öğrencinin farklı öğretmenlerden ders alabilme imkânını gözler önüne sermektedir. EBA kurs ise dershanelerin kapatılmasından sonra oluşturulan ikinci bir kurs sistemidir. Oluşturulan bu kurs sistemi sayesinde öğrenciler elektronik ortamda derslerine takviye almaktaydı. Öğrencilerin almış oldukları bu takviye sayesinde öğrencilerin daha başarılı olması hedeflenmekteydi.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

EBA kursta öğrenci istediği okuldan ve istediği öğretmenden ders alma imkânına da sahipti. Öğrencinin bu avantajı ise öğrencinin farklı öğretmenlerden dersi dinleyerek, yeni yöntemler öğrenmesini sağlarken, eğer ki kendi öğretmeninin anlatışından memnun değilse başka bir öğretmenle bunu tamamlama imkânı elde etmektedir. EBA kurs içerisinde birçok özellik bulunmaktadır. EBA kurs üzerinde bulunan özelliklerden videolu konu anlatım öğrenciler tarafından en çok rağbet gören özelliktir. Çünkü öğrenciler EBA sistemi oluşmadan önce de birçok internet sitesinden ve birçok farklı öğretmenden ders dinlemekteydi. Bu sayede öğrencilerin dinlediği dersler tek çatı altında toplanırken, ücretsiz bir de sistem oluşturuldu. Bu sistem sayesinde de öğrencilerin derslerde daha başarılı olması için belki de önemli bir adım atıldı. EBA kurslardan faydalanmak isteyen bir öğrencinin alması gereken en az ders saati ve alabileceği en çok ders saati bulunmaktadır. Bu ders saatleri sınıflar arasında değişiklik göstermektedir. EBA kurs sistemi altıncı sınıftan on ikinci sınıfa kadar tüm sınıflara sunulan bir hizmettir. Ancak her sınıfa aynı düzeyde sunulmamıştır. Şöyle ki altıncı sınıf ve yedinci sınıf öğrencilerin dersleri çok yoğun değildir ve bu sebepten ötürü alabilecekleri ders sayısı da daha aşağıda tutulmuştur. Dokuzuncu sınıf, onuncu sınıf ve on birinci sınıfı öğrencilerinin de alabilecekleri ders sayısı aşağıda tutulmuştur. Çünkü derslerinde yoğunluk söz konusu değildir. Ancak sekizinci sınıf ve on ikinci sınıf öğrencileri için ayrıcalık tanınmıştır. Tanınan ayrıcalıkta bu öğrenciler en çok ders alma hakkına sahiptirler. Bunun sebebi ise öğrencilerin sınav senelerinde olmasıdır. Öğrenciler sınav senelerinde olduklarından dolayı daha çok ders seçimi yapabilirler.

EBA giriş için ise EBA internet sitesine giriş yapılmalı ve buradan kayıt oluşturularak ders seçimleri yapılmalıdır.