Eğitim Ecren İsminin Anlamı Nedir? Ecren Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

Ecren İsminin Anlamı Nedir? Ecren Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:20 | Son Güncellenme:

Ecren ismi Türkiye sınırları içerisinde çok sık kullanılan bir isim olma özelliği taşımıyor. ancak çocuğuna farklı isim vermek isteyenler için tercih edilebilecek en ideal isim seçenekleri arasında kendisine yer buluyor. Ecren isminin anlamı nedir? Ecren ne demek, ne anlama gelir soruları bu anlamda çok sık soruluyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ecren İsminin Anlamı Nedir Ecren Ne Demek, Ne Anlama Gelir


Ecren Arapça olan isimler arasında yerini almakla birlikte bir kız ismi olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple Ecren ismini sembolize eden renk pembedir.

Ecren Ne Demek?

İslami anlama sahip isimler arayanlar için Ecren ismi oldukça mükemmel bir seçenek meydana getiriyor. Ecren ismi birden fazla sayıda anlamı kendi içinde barındırıyor. Bunlar; mükafat, ecir, karşılık, ücret, hediye, Allah’ın hediyesi anlamlarıdır.

Ecren İsmi Kur'an’da Geçiyor mu?

Ecren ismi Kur’an’da 3 ayette geçmekte olup bunlar Talak Suresi 5 ayet, Kalem Suresi 46 ayet ve Müzemmil Suresi 20 ayet olmaktadır. Çocuğu için Kur'anda geçen bir isim arayışında olanlar Ecren ismini kız çocuğuna gönül rahatlığı içerisinde verebilirler. Çünkü sadece Kur'an’da geçen bir isim olmayıp aynı zamanda son derece güzel anlamlar taşıyan bir ad olma niteliği de barındırmaktadır.

Yazarlar