Eğitim Eksper Nasıl Olunur? Sigorta Eksperi Olma Yolları Nelerdir?

Eksper Nasıl Olunur? Sigorta Eksperi Olma Yolları Nelerdir?

11.06.2021 - 01:56 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gelişmesi ve hayat standartlarının artması ile birlikte yeni iş kolları doğmaktadır. Bu iş kolları arasında sigortacılık ve eksper işleri bulunmaktadır. İnsanlar bu işi ek iş olarak da yapabilmekte iken, tüm gününü de bu işe ayırabilmektedir. Yani sadece bu işten para kazanmak mümkündür. Peki eksper nasıl olunmaktadır? Sigorta eksperi olma şartları nelerdir? Hangi okuldan mezun olmak gerekiyor? İşte, sigorta eksperi olma hakkında merak edilen tüm detaylar.

Eksper Nasıl Olunur Sigorta Eksperi Olma Yolları Nelerdir

Hazine Müsteşarlığı takip ve kontrolünde olunabilen mesleklerden bir tanesi de sigorta eksperi işidir. Bir takım belli başlı şartların sağlanması ve Sigortacılık Eğitim Merkezi sınavında başarılı olunması ve stajın başarılı bir şekilde tamamlanması ile birlikte eksper olunabilir.

Haberin Devamı

 Eksper Nasıl Olunur?

 Eksper olmak için bazı gerekli şartlar Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmiştir. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir:

 - 2 yıl süreli Meslek Yüksek Okulu mezunu ya da 4 yıllık lisans mezunu olmak gerekmektedir.

 - Medeni hakları kullanma bakımından yeterli ehliyete sahip olmak.

 - İflas yada konkordato gibi durumlardan birini yaşamamak.

 - İkameti Türkiye Cumhuriyeti sınırları arasında olmak.

 - Gerekli kurs, sınav ve staj eğitimlerini başarı ile tamamlamak.

 Sigorta Eksperi Olma Yolları Nelerdir?

 Sigorta eksperi olmak için lisans ve ön lisan bölümünün bir etkisi yoktur. Sadece lisans ve ön lisans mezunu olmak yeterlidir. Ancak mezun olunan bölüm bir takım branşlar için aranabilir. Örneğin, oto eksperliği yapmak için 2 yıllık mezuniyet yeterken, bazı sigorta branşları için lisans mezunu olmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Hazine Müsteşarlığı tarafından açılmakta olan sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Bu sınavı başarılı ile geçen adaylar Sigortacılık Eğitim Merkezinde yani SEGEM'de eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimin tamamlanmasına müteakip staj sürecini de tamamlayan adaylar artık sigorta eksperi olmaya hazırdır.