Eş Anlamlı Kelimeler İmtihan Eş Anlamlısı Nedir? İmtihan Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

İmtihan Eş Anlamlısı Nedir? İmtihan Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

04.03.2021 - 17:16 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta cümle içerisinde birçok kelime kullanmaktayız. Bu kelimelerin anlamlarını TDK sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. İmtihan kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Peki, imtihan kelimesinin eş anlamlısı nedir? İmtihan ne demek? Sizlere bu konuyu detayları ile derledik.

İmtihan Eş Anlamlısı Nedir İmtihan Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

İmtihan kelimesi Arapça bir kelimedir. Dilimize Arapçadan geçmiş bir kelimedir. İmtihan kelimesinin Türkçe kökenli karşılığı sınav kelimesidir.

Haberin Devamı

İmtihan Eş Anlamlısı Nedir?

Eş anlamlı kelimeler cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Aynı anlamı barındırırlar. İmtihan kelimesi eş anlamlısı, yakın anlamı veya anlamdaşı ise sınav kelimesidir.

İmtihan Kelimesinin Anlamı ve Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir?

Eş anlamlı sözcükler dilimize yabancı dillerden girmiş sözcüklerin bizdeki karşılıkları ile kurdukları ilişkiden doğmuştur. Bu kelimelerden birisi de imtihan kelimesidir. İmtihan kelimesi Arapça bir kelimedir. Dilimize Arapçadan giren imtihan kelimesinin Türkçe karşılığı sınav kelimesidir. Böylece imtihan kelimesinin eş anlamlı kelimesi sınav kelimesi olmuştur.

İmtihan kelimesinin anlamı ve eş anlamlı olan sözcükleri Türk Dil Kurumunda bulunmaktadır. TDK sözlüğüne göre imtihan kelimesinin anlamı aşağıda sizlere belirtilmiştir.

Haberin Devamı

- Sınav

 - Güç, direnme, dayanışma gerektiren, sonucunda deneyim kazandıran zor bir durum. (mecaz anlamı ile kullanılmıştır.)