Eş Anlamlı Kelimeler Mücadele Eş Anlamlısı Nedir? Mücadele Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Mücadele Eş Anlamlısı Nedir? Mücadele Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

19.06.2021 - 02:28 | Son Güncellenme:

Oldukça fazla eş anlamlı karşılıkları bulunan kelimeler içerisinde mücadele sözcüğü gelir. Taşıdığı anlam ile beraber hem kendisi hem de eş anlamlı sözcükleri gündelik yaşamda yaygın olarak kullanılır. Peki, mücadele eş anlamlısı nedir? Mücadele kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilenler.

Mücadele Eş Anlamlısı Nedir Mücadele Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler


Birden fazla eş anlamlı sözcüğü ile beraber mücadele kelimesi ön plana çıkıyor. Aynı zamanda farklı eserlerde karşılaşılan eş anlamlı sözcükleri üzerinden de merak edilen bir kelimedir. Öne çıkan eş anlamlı kelimeler tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilir.

Mücadele Eş Anlamlısı Nedir?

Herhangi bir durum ya da olay karşısında savaşmak ve karşılık vermek olarak mücadele kelimesi ön plana çıkmaktadır. Bu durum amacına uygun olarak birçok farklı alan için değerlendirilir. Aynı zamanda mücadele kelimesi adına birden fazla eş anlamlı sözcük öne çıkmış durumdadır.

- Savaşım
- Mübareze
- Savaş
- Çaba
- Uğraş
- Çatışma
- Uğraşma

Bu şekilde yukarıda verilen eş anlamlı kelimeleri, mücadele sözcüğü yerine değerlendirmek mümkün. Her biri mücadele kelimesi ile aynı anlama üzerinden değerlendirilir.