Eğitim Esa Nedir, Açılımı Ne Demek? Esa Görevleri Nelerdir?

Esa Nedir, Açılımı Ne Demek? Esa Görevleri Nelerdir?

01.06.2022 - 01:58 | Son Güncellenme:

European Space Agency olarak bilinen İngilizce Terim, Türkçe üzerinden Avrupa Uzay Ajansı şeklinde bilinir. Uzayın keşfini amaçlamak için 1975 yılında kurulmuş olan bir yapıdır. Peki, ESA nedir, açılımı ne demek? ESA görevleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Esa Nedir, Açılımı Ne Demek Esa Görevleri Nelerdir

Hükümetlerarası bir kuruluş olarak öne çıkan ESA, Avrupa Uzay Ajansıdır. İngilizce olarak European Space Agency olarak bilinir. Özellikle uzayı keşfetmek ve bilgi toplamak için 1975 yılından bu yana çalışmalarını yürütmektedir.

Haberin Devamı

 ESA Nedir?

 Avrupa'nın en önemli kuruluşlarından biri olarak European Space Agency öne çıkıyor. Kısaltılmış olarak ESA şeklinde bilinir. Türkçe karşılığı ise Avrupa Uzay Ajansı üzerinden ele alınır. Merkezi Fransa'nın Paris şehri olan bu kurum, şu an için 17 üyeye sahiptir. 1975 yılından bu yana çalışmalarını sürdürmektedir.

 ESA Açılımı Ne Demek?

 ESA olarak bilinen bu önemli kurum, uzun adıyla European Space Agency şeklinde ifade edilmektedir. Avrupa Uzay Ajansı olarak Türkçe karşılığı bulunur. Avrupa ülkelerinin üyesi olduğu ve toplamda 17 üyesinin bulunduğu bir kurumdur. Özellikle uzayı keşfetmek ve uzaydan bilgi toplamak amaçlı 1975 yılından bu yana çalışmalarını devam ettirmektedir. Merkezi Fransa'nın başkenti olan Paris’tir. Ancak Onunla beraber Avrupa'nın birçok farklı ülkesinde merkezleri bulunur.

Haberin Devamı

 ESA Görevleri Nelerdir?

 Bir uçuş programı olarak öne çıkan European Space Agency, özellikle uzayı keşfetmek amaçlı ele alınmış bir kurumdur. Farklı gezegenler ile beraber dünyanın uydusu olan aya seferler düzenler. Aynı zamanda uzay gözlemi ve araştırma ile navigasyon gibi görevler üzerinden çalışmalarının sürdürür.