Eğitim F1 Pilotu Nasıl Olunur? Formula 1 Yarış Pilotu Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

F1 Pilotu Nasıl Olunur? Formula 1 Yarış Pilotu Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

20.05.2021 - 16:26 | Son Güncellenme:

F1 pilotu olmak için büyük bir fedakarlık gerektirmektedir. Pek çok kişi F1 pilotu olmanın pek çok spor dalından daha zor olduğunu söylemektedir. F1 pilotu nasıl olunur? Formula 1 yarış pilotu olmak için neler yapılmalıdır? İşte, tüm detaylar.

F1 Pilotu Nasıl Olunur Formula 1 Yarış Pilotu Olmak İçin Neler Yapılmalıdır

 F1 pilotları sadece sürüş yapmaları ile bilinirler. Ancak fit ve sağlıklı bir vücut yapılarının olması da gerekmektedir. Bunun yanında reflekslerinin gelişmiş olması, hızlı karar verebilmeleri de oldukça önemlidir. F1 pilotu olmak için sıkı bir çalışma ve yetenek gerekmektedir.

Haberin Devamı

 F1 Pilotu Nasıl Olunur?

 F1 pilotu olmak için küçük yaşlardan başlamak gerekmektedir. F1 pilotu olmak her ne kadar zor gibi görünse de imkansız değildir. Bunun için sıkı bir çalışma ve spor hayatı gerekmektedir. F1 sporu bilindiği gibi tehlikeli bir spordur. 

 Bunun yanında sürücülerin her türlü duruma ayak uydurmaları da gerekmektedir. Görünen sadece pist üzerinde gösterdikleri performanstır. Ancak farklı ülkelere giderek buraların şartlarına ve kültürüne de ayak uydurmaları da gerekmektedir.

 Formula 1 Yarış Pilotu Olmak İçin Neler Yapılmalıdır?

 Diğer sporlarda olduğu gibi F1 pilotları da beslenmelerine dikkat etmeli ve spor yapmalıdır. Sürücülerin antrenörleri beslenme programlarını hazırlamaktadır. F1 aslında bir dayanıklılık sporudur. Bu nedenle sürücülerin oldukça güçlü ve dayanıklı olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

 F1 pilotlarının kardiyovasküler sistemlerinin de güçlü olması gerekmektedir. F1 pilotlarının vücuduna ciddi oranlarda G kuvveti etki eder. Bu nedenle vücutlarının çok sağlam olması gerekmektedir.