Eğitim Geoit Nedir? Coğrafyada Geoit Ne Anlama Gelir?

Geoit Nedir? Coğrafyada Geoit Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 00:38 | Son Güncellenme:

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan Geoit kelimesinin Türkçe karşılığı küredir. Genellikle dünyanın şeklini tanımlamak için kullanılan bu kelime, küresel ve küreye benzeyen cisimler için de kullanılır. Çünkü geoit şekli, hem yukarıdan hem de aşağıdan basıktır ve bu nedenle küreden biraz daha farklı bir yapıdadır. Geoit nedir ve coğrafyada geoit ne anlama gelir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Geoit Nedir Coğrafyada Geoit Ne Anlama Gelir

Antik Roma ve Yunan döneminde dünyanın düz ve kare olduğu düşünülüyordu. Daha sonra gelişen uzay teknolojisi ile birlikte dünyanın birçok açıdan fotoğrafı çekildi ve şeklinin geoit olduğu ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

 Geoit Nedir? 

 Geoit kelimesi, kürevari, küre gibi olan cisimlere verilen ortak addır. Dünyanın şeklini belirtmek için kullanılan bu terim ekliptik adıyla da bilinir. 

 Coğrafyada Geoit Ne Anlama Gelir? 

 Coğrafyada terim anlamında kullanılan geoit, her iki tarafından da basık olan küre demektir. Dünyanın merkezkaç kuvvetlerinin etkisi olması nedeniyle şekli geoittir. Gezegenimizin bu şekilde olması, güneşin geliş açısını, iklimleri ve mevsimleri dolaylı olarak etkiler. Örneğin kutupların daha soğuk olmasının nedeni dünyanın geoit şeklinde olmasıdır.