Eğitim Iframe Nedir, Nasıl Kullanılır? İframe Kod Örnekleri Nelerdir?

Iframe Nedir, Nasıl Kullanılır? İframe Kod Örnekleri Nelerdir?

24.02.2022 - 17:37 | Son Güncellenme:

Dilimizde karşılaşılmakta olan birçok farklı kelimenin olduğu bilinmektedir. Iframe kelimesini de duyduğunuz zaman ne anlama geldiğini bilmemeniz durumunda ise öğrenmek isteyebilirsiniz. Iframe nedir, nasıl kullanılır? iFrame kod örnekleri nelerdir? iFrame kelimesini duyduğunuz zaman bu kelimenin sahip olduğu anlam ile ilgili tüm detayları derledik.

Iframe Nedir, Nasıl Kullanılır İframe Kod Örnekleri Nelerdir

Iframe, bir HTML elementi olarak ifade edilebilmektedir. Bir web sayfasını başka bir web sayfasında görüntülemeye yaradığını söylemek de mümkün olmaktadır. İframe etiketi sayesinde kenarlıklar ve kaydırma çubukları da dahil olmak üzere ayrı bir belgenin görüntülenebileceği dikdörtgen bir çevre tanımlanır.

Iframe Nedir, Nasıl Kullanılır?

iFrame, bir sayfa içerisine videolar, dökümanlar ve interaktif medya yerleştirmenize olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda iFrame bir HTML elementi olarak da bilinmektedir. iFrame sayesinde ana sayfanızda ikinci bir web sayfasını gösterebilmeniz mümkün olmaktadır. iFrame kelimesi Inline Frame’in kısaltılmış hali olarak bilinmektedir.

iFrame Kod Örnekleri Nelerdir?

iFrame kodları sayesinde web sitenizin ana sayfasına ikinci bir siteyi görüntüleyebilme imkanı sunulmaktadır.

Haberin Devamı

iFrame kod örnekleri olarak ifade edilebilir. iFrame elementinin web siteleriniz için herhangi bir güvenlik problemi oluşturmayacağını söylemek mümkündür. Ancak güvenilir olmayan bir siteden kendi web sitenize iFrame eklerken dikkat edilmesi gerekmektedir.