Eğitim İlk Edebi Roman Nedir Ve Hangi Dönemde Yazılmıştır?

İlk Edebi Roman Nedir Ve Hangi Dönemde Yazılmıştır?

18.05.2021 - 14:22 | Son Güncellenme:

İnsan hayatında ilkler her zaman araştırılmış ve merak edilmiştir. Ayrıca bu ilkler çoğu yarışmalara ve sınavlara konu olmuştur. Merak edilen ilklerden bir tanesi de ilk Türk edebi romanıdır. Peki, ilk Türk edebi romanı olarak hangi roman kabul edilmiştir? Bu romanın yazarı kimdir? Bu roman hangi dönemde yazılmıştır? Romanın konusu ve içeriği hakkında ne tür bilgiler verilmiştir? İşte, ilk Türk edebi romanı hakkında merak edilen hususlar.

İlk Edebi Roman Nedir Ve Hangi Dönemde Yazılmıştır

İlk Türk edebi romanı Şemseddin Sami tarafından yazılmıştır. Bu roman edebiyat dünyası tarafından ilk edebi roman olarak kabul edilmiştir.

İlk Edebi Roman Nedir?

İlk edebi romanımızın adı “Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat” olarak bilinmektedir. Tüm edebiyat yetkililerince bu roman ilk edebi roman olarak kabul edilmiştir. Eser, Fitnat Hanım ile Talat Beyin aşkını konu edinmektedir.

İlk Edebi Roman Hangi Dönemde Yazılmıştır?

İlk edebi romanında yazarı Şemseddin Sami imzası bulunmaktadır. 1872 ve 1873 tarihlerinde gazetelerde çıkan bu roman 1875 yılında kitap olarak basılmış ve okuyucuları ile buluşturulmuştur. Büyük bir aşkı konu alan bu roman aynı zamanda toplum içerisindeki kadın ve erkek eşitsizliği hakkında da bilgiler sunmaktadır.