Eğitim İşkur Typ Nedir, Açılımı Ne Demek? İşkur Typ Başvuru Şartları Nelerdir?

İşkur Typ Nedir, Açılımı Ne Demek? İşkur Typ Başvuru Şartları Nelerdir?

16.02.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta oldukça azla karşılaşılmakta olan ifadelerden birisinin de İşkur TYP olduğunu söylemek mümkündür. İşkur TYP ifadesini gördüğünüz zaman siz de sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. İşkur TYP nedir, açılımı ne demek? İşkur TYP başvuru şartları nelerdir? İşkur TYP ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik.

İşkur Typ Nedir, Açılımı Ne Demek İşkur Typ Başvuru Şartları Nelerdir

İşkur TYP kavramını gördüğünüz zaman Toplum Yararına Çalışma Programı manasına geldiğini söylemek mümkündür. İşkur TYP kısaltılmış bir ifade olarak kullanılmaktadır. İşkur TYP, İşkur tarafından uygulanmakta olan programlardan birisi olarak bilinmektedir.

İşkur TYP Nedir, Açılımı Ne Demek?

İşkur TYP kavramının, toplum yararına program olarak ifade edilebildiğini söylemek mümkündür. Toplum yararına programlar ile istihdam edilmesinde zorluk yaşanan işsizlerin çalışma hayatından ve alışkanlıklarından uzak kalmaması için işgücü piyasasına uyumlarını sağlayan ve geçici olarak gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan programlar olarak ifade edilebilir.

İşkur TYP Başvuru Şartları Nelerdir?

İşkur TYP programlarına kayıt yaptırmak için belirli şartlara sahip olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

İşkur kurumuna kayıtlı işsiz olunması gerekmektedir.

18 yaşının tamamlanmış olması gerekmektedir.

Emekli veya malul aylığı almamak gerekmektedir.

Öğrenci olmamak gerekmektedir. Ancak açık öğretim fakültesinde veya açık lise de kayıtlı olan kişilerin başvuru yapmasında herhangi bir sakınca bulunmadığı da söylenebilir.

Çalışma sonucu elde edilen hane gelirinin net asgari ücretin 1,5 katını aşmaması da gerekli olan şartlar arasında yer almaktadır.