Eğitim Kırgızistan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Kırgızistan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:

Köklü Türk ülkelerinden biri olarak Kırgızistan öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bu ülkenin kendi para birimi bulunması ile beraber, dünya çapında da önemli bir yere sahiptir. Peki, Kırgızistan para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü üzerine detayları derledik.

Kırgızistan Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

 Ortadoğu'da yer alması ile beraber Kırgızistan en önemli Türk ülkeleri içerisinde bulunmaktadır. Aynı zamanda oldukça geniş bir sınıra sahip olmasının yanı sıra, kendine özgü para birimi bulunur.

Haberin Devamı

 Kırgızistan Para Birimi Nedir?

 Kırgızistan para birimi ‘Kırgızistan somu’ olarak bilinmektedir. Bu da orada tek başına ise ‘som’ olarak ifade edilir. 60 som ise yaklaşık olarak 1 dolara tekabül eder. Özellikle 2009 yılından sonra 5000 som kullanılmaya başlanmış ve 20, 50 ve 100 som paraları yenilenmiştir. Aynı zamanda 10 som madeni parası kullanılmaktadır. Dünya çapında döviz açısından önemli bir yere sahip olan ve kullanılan para birimleri içerisinde yer alır.

 Kırgızistan Para Birimi Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

 Kırgızistan para birimi som olarak bilinmesi ile beraber, aynı zamanda belli bir sembolü öne çıkar. Bu doğrultuda Sembol olarak, ‘c’ harfi kullanılır. Ayrıca Kırgızistan para biriminin kodu olarak da, ‘KGS’ dünya çapında ele alınır ve değerlendirilir. Bu bağlamda para biriminin tarihçesi ise cumhuriyetten önceki döneme kadar uzanmaktadır. Kırgızistan'ın kurucusunun resminin bulunduğu bir para birimi olarak hem ülke içi hem de bir ülke dışında değerlendirilir.