Eğitim Kombi Neden Su Akıtır? Kombilerde Su Eksilmesinin Sebepleri

Kombi Neden Su Akıtır? Kombilerde Su Eksilmesinin Sebepleri

12.08.2021 - 01:51 | Son Güncellenme:

Kombiler pek çok evde kullanılmaktadır. Bazen bu cihazlarda bir takım arızalar meydana gelebilmektedir. Bu arızalardan bir tanesi de kombinin su akıtmasıdır. Kombi neden su akıtır? Kombilerde su eksilmesinin sebepleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Kombi Neden Su Akıtır Kombilerde Su Eksilmesinin Sebepleri

 Kombilerdin su akıtmasının pek çok sebebi olabilmektedir. Böyle bir durumun meydana gelmesi ise bu cihazların doğru bir şekilde çalışmasını engellemektedir. Bu sebeple kombilerde su eksiltmesi gibi bir durum ile karşılaşıldığı zaman mutlaka sorunun çözülmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Kombi Neden Su Akıtır?

 Kombilerde genellikle su akıtması gibi problemler yaşanabilmektedir. Böyle bir durumda genellikle kombinin su damlatan kısmının altına bir kap konur ve sorun bu şekilde çözülmeye çalışılır. Ancak kombilerde su akıtması sorununun çözülmemesi ileride bir takım sorunlara neden olabilmektedir. 

 Kombilerde meydana gelen su akıntıları çoğunlukla kombinin bağlantılarından ya da çürüyen kısımlarından kaynaklanmaktadır. Bağlantılarda herhangi bir sıkıntı olması halinde bu parçaların değiştirilmesi ile sorun giderilebilmektedir. Fakat bazen bu sorunlar giderilemezse kombinin değiştirilmesi de gerekebilmektedir. 

 Kombinin Su Akıtmasının Diğer Nedenleri Nelerdir?

 Bazen kombilerin su akıtmasının bir diğer nedeni de kombiye çok fazla su doldurulmasıdır. Böyle bir durumda kombiler yüksek basınçtan etkilenmemek adına fazla suyu tahliye vanasından dışarı akıtabilmektedir. Basıncın fazla artması halinde kombilerde su akıntıları meydana gelebilmektedir. Böyle bir durumda basıncın kontrol edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Kombilerde bazen su kaçakları da olabilir. Bu durumda cihazın basıncında düşüş olmaktadır. Kombi arıza durumuna geçtiği zaman meydana gelen su kaçaklarında herhangi bir akıntı meydana gelmez. Kombideki su kaçağını anlamak için basıncın sürekli bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir. Eğer basınçta sürekli bir düşme meydana geliyorsa o zaman kombide kaçak olduğunu söylemek mümkündür. Kombide su kaçağının olduğu belirlendiği zaman burayı tamir etmek için çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Bu şekilde kırma yapmadan sorun çözülmüş olur.