Eğitim KPSS başvuruları sona erdi! Ödeme için bugün son gün..

KPSS başvuruları sona erdi! Ödeme için bugün son gün..

25.08.2016 - 12:23 | Son Güncellenme:

KPSS başvuruları dün sona erdi. KPSS sınav ücretleri ise bugün mesai bitimi veya internet üzerinden saat 23.59'a kadar yatırılabilecek. KPSS ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde inceleyebilirsiniz...

KPSS başvuruları sona erdi Ödeme için bugün son gün..

KPSS başvuruları için son gün! Başvurularını son günlere bırakan adaylar, birçok kentte bankamatikler ve ÖSYM merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları için bugün son gün. Sınav ücretleri ise 25 Ağustos mesai bitimi veya internet üzerinden saat 23.59'a kadar yatırılabilecek. KPSS ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde inceleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

İzmit'te adaylar ÖSYM başvuru bürosu önünde kuyruktaydı. Kentte sıraya giren adaylardan bazıları, üç saattir kuyrukta beklediğini söyledi.

KPSS kayıtları 9 Ağustos tarihinde başlamıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında binlerce devlet memuru açığa alındı.KPSS’ye katılmak isteyen adaylar bugün başvurularını gerçekleştirmesi gerekir. KPSS başvurularının geçerli olabilmesi için adayların başvuru ücretlerini de bir an önce yatırmaları gerekiyor. KPSS ücretini direkt olarak bankadan ödeyecek olan adaylar için son ödeme tarihi 25 Ağustos 2016 Perşembe gününün mesai bitimine kadar. Ödeme işlemini internet üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile yapacak olan KPSS adayları ise ödeme işlemlerini 25 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 23.59’a kadar yapabilirler. Tüm adaylar KPSS katılımı sağlayabilmek için bankaya 55 Türk Lirası tutarındaki KPSS sınav ücretini yatırmak zorundalar.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KPSS katılımı yapacak olan adayların bazı koşulları da beraberinde sağlamaları gerekiyor. Bunun için 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü itibariyle ön lisans diploması alan ya da almaya hak kazanan kişiler ortaöğretim mezunu adaylar için geçerli olan KPSS’ye başvuru yapamayacaklar. Aynı şekilde Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul ve YÖKSİS sistemlerinde kendi kişisel bilgileri ve eğitim bilgileri ile alakalı hata ve benzeri problemler bulunan adayların da bu başvuru tarihleri içinde alakalı kurumlar ile iletişime geçerek yanlışların bir an önce düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor. Aksi takdirde hata nedeni ile başvurusu kabul edilemeyebiliyor. Ayrıca internet üzerinden online olarak başvuru yapmış olan KPSS adayları, gerekli ücreti belirtilmiş olan tarihler içinde yatırmaz iseler bu adayların başvuruları geçerli sayılamıyor. Dolayısıyla o adayların sınava katılmak için ihtiyaçları olan giriş belgeleri düzenlenmiyor ve herhangi bir yerde sınav salonu ataması yapılmıyor.

Herhangi bir yanlışlık ya da karışıklık ihtimaline karşılık KPSS başvurusu yapmış olan adayların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi internet sitesi üzerindeki sisteme giriş yaparak kontrol amaçlı başvuru bilgilerine göz atmaları gerekiyor. Benzer şekilde adaylar için o sistemde düzenlenmiş olan başvuru evrakının da bir çıktı olarak alınması büyük bir önem arz ediyor. KPSS gerçekleştikten sonra adaylar sınava dair sonuçlarına ÖSYM resmi internet sayfasındaki sisteme kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabileceklerdir. Bu sistem internet bağlantısı olan her yerden her saat kullanılabilir durumda olacaktır. Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de KPSS’ye girmiş adaylara sonuç belgeleri ya da puanları bir çıktı halinde evlerine postalanmayacaktır. Bu yüzden tüm adayların ilgili yerden kendi sınav sonuçlarını öğrenmeleri ve belgenin bir çıktısını almaları gerekecektir.

Yazarlar