Eğitim 'Kürtçe ders veren öğretmenlere soruşturma' iddiası

'Kürtçe ders veren öğretmenlere soruşturma' iddiası

01.08.2013 - 10:20 | Son Güncellenme:

Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Birtek: "Dersi veren bin 500 öğretmenden yaklaşık 10'unun ön ifadeleri alındı" - İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş: "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelinde açtığımız bir soruşturma yok"

Kürtçe ders veren öğretmenlere soruşturma iddiası

Ana dil gününde Eğitim-Sen'in aldığı karar doğrultusunda kendi branşlarında 1 saat Kürtçe ders veren yaklaşık bin 500 öğretmene, Diyarbakır'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nce idari soruşturma açıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Diyarbakır'da Eğitim-Sen'in ana dilde eğitime dikkat çekmek amacıyla 15 Mayıs tarihinde yaklaşık bin 500 öğretmenin sınıflarda kendi branşlarında 1 saat Kürtçe ders işlediğini söyledi.

Birtek, hem çözüm sürecine katkı, hem de ana dilde eğitime dikkat çekmek için bu kararı aldıklarını ve kamuoyu ile bu durumu paylaştıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Müdürlüğünce dersi veren bin 500 öğretmenden yaklaşık 10'unun ön ifadeleri alındı. Ön ifade, soruşturmanın başlangıcı demektir. Milli Eğitim Müdürü ile yaptığımız bir görüşmede bu durumla ilgili soruşturma başlatılacağını söylemişti. Aldığımız karar doğrultusundaki bu uygulama, demokratik bir haktır. İnsanların ana dilde eğitim hakkı vardır. Ona dikkat çekmek ve barış sürecine katkı sunmak amacıyla yapılmış bir etkinlikti."

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ise iddiaya ilişkin, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak il genelinde açtığımız bir soruşturma yok" dedi.