Eğitim La Tahzen Ne Demek? La Tahzen İnnallahe Meana Cümlesinin Türkçe Anlamı Nedir?

La Tahzen Ne Demek? La Tahzen İnnallahe Meana Cümlesinin Türkçe Anlamı Nedir?

07.02.2021 - 20:56 | Son Güncellenme:

Arapça kökenli bir kelime olan la Tahzen, Türkçede pek kullanımı olmasa da sık sık karşımıza çıkar. İslam tarihindeki bazı olaylarda bu kelimenin geçmesi, Mevlana'nın bir şiirinin adı olması bu sık kullanımın sebeplerinden bazılarıdır. La Tahzen kelimesinin ve La Tahzen İnnallahe Meana Türkçe anlamları ve kullanım alanları hakkında gerekli bilgileri derledik

La Tahzen Ne Demek La Tahzen İnnallahe Meana Cümlesinin Türkçe Anlamı Nedir

La Tahzen olumsuzluk belirten bir kelimedir. La ekinin Arapçadaki olumsuzluk eklerinden biri olmasından bu özellik anlaşılır. Tahzen kelimesinin Türkçe karşılığı ise üzülmektir.

La Tahzen Ne Demek?

la Tahzen kelimesinin Türkçe karşılığı "üzülme"’dir. La eki Arapçada olumsuzluk bildirir. Tahzen kelimesi de üzülmek anlamındadır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin bir şiirinin adı La Tahzendir. Bu şiir dolayısıyla da ülkemizde kelimenin kullanımına sık rastlanır.

La Tahzen İnnallahe Meana Cümlesinin Türkçe Anlamı Nedir?

İslam Peygamberi Hz. Muhammet, Medine'ye hicret ederken Sevr Mağarasında bulundukları sırada yanında bulunan dostu Hz. Ebubekir'e "La Tahzen İnnallahe Meana" demiş ve bu sözün hikayesi günümüze kadar gelmiştir. Bu cümlenin Türkçe meali, "Üzülme, Allah bizimledir." şeklindedir.