Eğitim Leviathan Nedir? Leviathan Canavarı Efsanesi Konusu Nasıldır?

Leviathan Nedir? Leviathan Canavarı Efsanesi Konusu Nasıldır?

05.04.2021 - 02:43 | Son Güncellenme:

Geçmişten günümüze kadar insanlar tarafından birçok efsanevi yaratık tasvir edilmiştir. Bu tasvir edilen yaratıklar ve hikâyeler çoğu zaman hayali olsa da bazıları gerçeğe dayanan kanıtları olan anlatılardır. İşte Leviathan canavarının efsanesi de yarı hayali yarı gerçekliğin bir ürünüdür. Şimdi gelelim Leviathan nedir? Leviathan canavarı efsanesi konusu nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Leviathan Nedir Leviathan Canavarı Efsanesi Konusu Nasıldır


Leviathan eski İbranice kökenli bir kelimedir. Bunun sebebi ise İbranice yazılardan oluşan Yahudilerin dini kitabı Tevrat’ta Leviathan kelimesinin geçmesidir. Eski İbranice “derin su yılanı” yeni İbranice de “balina “ anlamına gelen Leviathan günümüzde hala araştırılan bir gizemdir.

Leviathan Nedir?

Leviathan buzul çağdan önce dünyada var olan bir canlıdır. Her ne kadar efsanevi özellikleri olsa da yapılan bilimsel çalışmalarda fosil örneklerine rastlanılmıştır. 12 ile 15 milyon yıl öncesinde yaşadığı düşünülen bu canlının bulunan fosillerinde iri dişler, kıvrımlı kemik yapıları, güçlü kuyruk anatomisi bulunmuştur. İlk olarak Babil yazıtlarında karşımıza çıkan Leviathan günümüz bilim adamları tarafından irice bir balina türü olarak sisteme işlenmektedir.

Balinaların daha güçlü ve vahşi ırkı olan Leviathan yine balinalardan daha uzun ve iri yapıda bahsedilmektedir. Derin sualtı yaratığı olarak okyanuslarda yaşadığı düşünülmektedir. Günümüzde bu canlı türünün olmamasının sebebi olarak ise yüzyıllar önce meydana gelen buzul erimeleri gösterilmektedir. Bu erimeler yüzünden yiyecek bulamayan Leviathan türünün yok olduğu düşünülmektedir.

Leviathan Canavarı Efsanesi Nedir?

Leviathan canavarı hakkında oldukça fazla mit hikâye bulunmaktadır. Bunların en genel özelliği ise Leviathan canavarını suların derinliklerinde yaşayan, çok büyük ve güçlü, ejderha ya da yılan görünümlü balık olarak tasvir edilmektedir.

Yahudi inanışına göre; yaratıcı tarafından birçok Leviathan yaratılmıştı. Ancak bunlar dünyanın sonunu getirebilir gerekçesiyle dişisi yok edilerek sadece bir erkek Leviathan bırakılmıştır. Günümüzde halen bazı insanlar, dünya hayatını iyi bir insan olarak geçirenlerin Leviathan tarafından kıyamet günü korunacaklarına dair inanışa inanırlar.