Eğitim LGS Başvuru Kılavuzu yayımlandı

LGS Başvuru Kılavuzu yayımlandı

30.03.2022 - 06:25 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl 5 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

LGS Başvuru Kılavuzu yayımlandı

EĞİTİM SERVİSİ - Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ve geçici eğitim merkezlerinin 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına girişi için yapılacak merkezi sınavla ilgili usul ve esaslar yer alıyor.

Haberin Devamı

LGS başvuruları, 4-14 Nisan’da MEB tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Yurt içinde eğitim alan tüm 8. sınıf öğrencileri için başvurular otomatik yapılacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim görenlerin ise başvuru için kılavuzda bulunan formu doldurmaları gerekiyor. 

Sınavda değişiklik yok

LGS ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "LGS merkezi sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli 90 soru sorulacak" dedi. Özer, kılavuzu bu yıl ilk defa görme yetersizliği olan öğrenciler için 'sesli betimleme' ve işitme yetersizliği olan öğrenciler için 'işaret dili' ile düzenleyerek erişime sunduklarını söyledi. 

Haberin Devamı

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek. LGS’de saat 9.30'da başlayacak birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dilden 50 soru sorulacak ve süre 75 dakika olacak. Saat 11.30'da yapılacak ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden 40 soru sorulacak, 80 dakika süre verilecek. Sonuçlar, 30 Haziran’da www.meb.gov.tr’den ilan edilecek.