Eğitim Likefaksiyon Nedir? Likefaksiyon Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Likefaksiyon Nedir? Likefaksiyon Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

01.03.2022 - 16:30 | Son Güncellenme:

Likefaksiyon, erkeklere ait olan bir test olarak açıklanabilir. Sperm testi olarak adlandırılan likefaksiyon, tüp bebek tedavisinin öncesinde erkek ile ilgili bir sorun olup olmadığını incelemektedir. Üreme problemi varsa bu problemi en kısa sürede ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Peki, likefaksiyon nedir, ne anlama gelir? Likefaksiyon süresi ne kadardır tüm detayları ile sizler için derledik.

Likefaksiyon Nedir Likefaksiyon Süresi Ne Kadar Olmalıdır

 Likefaksiyon, sperm kalitesi ve erkekte olan herhangi bir rahatsızlığın kontrol edilmesi amacı ile uygulanan bir test olarak açıklanır.

Haberin Devamı

 Likefaksiyon Nedir?

 Likefaksiyon, sperm testi içerisinde yer alan bir değer olarak da açıklanabilir. Sperm dışarıya çıktıktan sonra eriyip sıvılaşma zamanına verilen olarak bilinir. Genel olarak tüp bebek tedavisinde kullanılmaktadır ve likefaksiyon erkek üreme sisteminde kullanımı olan bir terim olarak açıklanır.

 Likefaksiyon Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

 Likefaksiyon süresi normal şartlarda 30 ila 60 dakika arasında sürmektedir. 30 dakikayı geçmiş olan likefaksiyon süreleri istenmeyen bir sonuç olmasının yanı sıra olumsuz da bir durum olarak açıklanır. Genel olarak ise bu süre 60 dakika civarıdır.