Eğitim Perakende Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Perakende Satış Nasıl Yapılır?

Perakende Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Perakende Satış Nasıl Yapılır?

29.05.2021 - 04:48 | Son Güncellenme:

''Perakenden'' kelimesinden türetilmiş olan perakende dilimize Farsçadan geçmiştir. Perakenden fiili dağıtmak anlamına gelirken perakende ise dağıtılmış olan, ayrı ayrı demektir. Bu kelime ekonomi ve ticaret dışında askeri alanda da terim anlamıyla kullanılır. Perakende ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Perakende satış nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Perakende Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Perakende Satış Nasıl Yapılır

Dilimizde, bu kelimenin içinde yer aldığı birçok tamlama ve kalıplaşmış ifade yer almaktadır: Örnekler: 1- Perakende Satış 2- Perakende Bölüğü

Perakende Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Perakende kelimesi toptan sözcüğüyle zıt anlamlıdır. Kelimenin sözlük anlamı dağınıktır. Ancak günümüzde perakende kelimesi daha çok tek tek satılan ürünleri nitelemek için kullanılır.

Örneğin toplam 100 tane alınan makarnanın onlu paketler halinde satılmasına toptan satış denir. Perakende satış ise makarnaların tek tek satışa çıkarılması demektir.

Örnek Cümle:

''Yarın itibariyle mağazamızda perakende satışlar başlayacak.''

Perakende Satış Nasıl Yapılır?

Perakende satış, üretici firmalardan ya da toptancılardan tedarik edilen ürünlerin market ve mağaza gibi yerlerde tek tek satılmasıyla yapılır.

Yazarlar