Eğitim Periyodik Bakım Nedir, Nasıl Yapılır? Periyodik Bakım Kaç Km'de Yapılır?

Periyodik Bakım Nedir, Nasıl Yapılır? Periyodik Bakım Kaç Km'de Yapılır?

23.07.2022 - 13:20 | Son Güncellenme:

Periyodik bakım aracın genel bakımıdır ve ilk günkü performansı uzun süre koruması için yapılır. Periyodik bakımda aracın motoru, filtreleri kontrol edilir ve gerekli görülürse bakımı ya da değişimi gerçekleştirilir. Benzinli araçlarda 15 bin km, dizel araçlarda ise 10 bin ya da 20 bin km'de periyodik bakım yapılması gerekmektedir. Periyodik bakımın nasıl yapıldığı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Periyodik Bakım Nedir, Nasıl Yapılır Periyodik Bakım Kaç Kmde Yapılır

 Periyodik bakım her araçta belirli sürelerde yapılması gereken bir bakımdır. Aracın performansı için oldukça önemli bir bakımdır. 

Haberin Devamı

 Periyodik Bakım Nedir, Nasıl Yapılır?

 Aracın uzun süre ilk aldığınız gibi kalmasını ve performansını devam ettirmesini isterseniz mutlaka periyodik bakım yaptırmanız gerekir. Periyodik bakım dizel ve benzinli araçlarda farklı şekillerde yapılır. Periyodik bakımda motor yağı değişir, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi değişir. Lastik bakımı, akü bakımı ve ateşleme bujisi kontrolü de periyodik bakım sırasında gerçekleştirilir. Periyodik bakımın tamamlanması 1,5-2 saat kadar sürebilir. 

 Periyodik Bakım Kaç Km'de Yapılır?

 Aracın benzin türüne göre periyodik bakımının kilometresinde değişiklikler olmaktadır. Benzinli otomobillerin 15000 km'de periyodik bakımının yapılması gerekirken dizel otomobillerde ise 10000 ya da 20000 kilometre tamamlandığında yapılması gerekir. Bakım süresi ise yine araçların motor tiplerine göre değişir. Benzinli otomobillerde 1 yıl kadar sürerken dizel otomobillerde de 1,5 yıl sürebilir. Bu benzinli otomobillerde 15 bin kilometreye denk gelirken dizel otomobillerde ise 10 bin ya da 20 bin kilometreye denk gelebilir.