Eğitim Petal Search Nedir, Nasıl Çalışır? Petal Search Nasıl Kullanılır?

Petal Search Nedir, Nasıl Çalışır? Petal Search Nasıl Kullanılır?

17.04.2022 - 04:11 | Son Güncellenme:

​​​​​​Petal Search kapsamlı ve yeni bir arama deneyimi yaşamak isteyenler için farklı kategorilerde çeşitli hizmetler, haberler, görseller, videolar ve uygulamalara sunmaktadır. Ayrıca telif hakkı koruma standartlarına da bağlı olarak çalışmaktadır. Peki, birçok kişinin henüz yeni haberdar olduğu Petal search nedir, nasıl çalışır? Petal Search nasıl kullanılır sizler için derledik.

Petal Search Nedir, Nasıl Çalışır Petal Search Nasıl Kullanılır

GDPR uyumluluğu, European Privacy Seal tarafından onaylanmıştır. Petal Search, kullanıcısının kişisel verilerini izlemeden ve herhangi bir analiz kullanmadan çalışır. Aynı şekilde en üst düzey güvenlik ve gizlilik sağlamak adına çerezlerin kaydı ve analizini de yapmıyor.

Petal Search Nedir?

Huawei'nin geliştirmiş olduğu arama motoru Petal Search, kullanıcıların aradıkları bilgiye daha hızla ulaşmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra gelişmiş uygulama dağıtım merkezi olarak da çalışır. Petal Search, telefonların ana ekranından doğrudan kullanılabiliyor.

Nasıl Çalışır?

Doğrudan AppGallery ile entegre çalışır ve Qwant ile Yandex arama motorları ve birçok farklı kaynaktan eş zamanlı uygulama araması yapabilirsiniz. Ayrıca bulunan uygulamaların da hangi kaynaktan yükleneceği belirtilirken, Huawei’nin güvenlik testlerinden geçip geçmediği de sonuç ekranına aktarılmaktadır. Üçüncü kaynaklar arasında UpToDown, Aptoide, APKMonk, APKPure ve APKCenter yer alıyor. Petal Search daha önce indirilen ve cihazda bulunan uygulamaların da güncellemelerini kontrol ederek kullanıcısına yardımcı oluyor.

Petal Search Nasıl Kullanılır?

Petal Search ile haber, video, görsel, müzik, uçak bileti, otel ve restoran rezervasyonu, spor etkinlikleri gibi aramalar da yapılabiliyor. Ayrıca arama sonuçlarını kullanıcının kişisel tercihlerine göre özelleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Arama motoru olarak tam anlamda çalışan Petal Search aynı zamanda ters görsel aramalarını da desteklemektedir. Yani kullanıcı belli bir görsele benzeyen görselleri, dosya olarak Petal Search’e tanıtabilir ya da akıllı telefon kamerası ile fotoğrafını çekerek arama başlatabilir. Petal Search yalnızca Huawei üzerine değil, Android işletim sistemli tüm cihazlara yüklenebilir ve AppGallery üzerinden indirilebilir.