Eğitim React Nedir, Ne İşe Yarar? React İle Neler Yapılabilir?

React Nedir, Ne İşe Yarar? React İle Neler Yapılabilir?

22.08.2022 - 02:27 | Son Güncellenme:

React, nedir, ne işe yarar? Pek çok kişinin merak konusudur. Hız kesmeden gelişen teknoloji ürünleri arasında bulunan React, en kısa tanımıyla JavaScript kütüphanesi olarak işlem gören bir sistemdir. Sanal DOM mimarisi kullanan React, render işlemini hızla fiile dökebilme özelliğine sahiptir. React nedir, ne işe yarar? React ile neler yapılabilir? İşte, tüm detaylar.

React Nedir, Ne İşe Yarar React İle Neler Yapılabilir

 Hızlı bir JavaScript kütüphanesi olarak işlem gören React, Web sitelerini geliştirmek için kullanılmaktadır. Bileşenlerini Facebook’ un geliştirdiği React kullanıcı arayüz projelerinde kullanılmaktadır. React’ ın HTML söz dizimiyle XML bileşenleriyle büyük benzerlikleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 React Nedir, Ne İşe Yarar?

 Popüler bir arayüz geliştirici olan React, kolay kullanımlı bir JavaScript kütüphanesidir. UI oluşturmakta kullanılan React, Facebook tarafından geliştirilerek 2013 yılında ilk olarak kullanıma sunulmuştur. Hızla gelişmeye devam eden React kullanıcı sayısını hızla artırmaktadır.

 React İle Neler Yapılabilir?

 React, gelişmiş bir JavaScript kütüphanesi olarak çalışmaktadır. Google arayüzü ve Logo arama kutularında bulunan dil seçeneği görsellerinin yaratıcısıdır. React, kullanabilmek için, HTML kodunu JavaScript sistemine yazılım şeklini bilmeniz yeterlidir. React, sistemi HTML söz dizini ve XML bileşenlerine benzerlik göstermektedir. Bu nedenle kolaylıkla kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

 Recat kullanma nedenleri arasında ilk adım kolay kullanımıdır. Kolay öğrenilen bir sistem olması nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı kaynaklarda kullanılabilmektedir. Sürekli gelişen bir sistem olması dolayısıyla hızla kullanıcı sayısını da artırmaktadır. JavaScript kütüphanei olarak kullanılan React, web site gelişitirici ve arayüz kurulumunda kullanılabilmektedir.