Eğitim Şehrazat İsminin Anlamı Nedir? Şehrazat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Şehrazat İsminin Anlamı Nedir? Şehrazat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

25.09.2023 - 12:15 | Son Güncellenme:

Şehrazat kelimesi hem ülkemizde hem de Farsça konuşulan ülkelerde kız çocuklarına verilen isimler arasında yer alıyor. Türkiye'de yaklaşık 900 kişinin taşıdığı bu isim şehir ve azat kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Bu adın sözlük anlamı tutsaklıktan kurtulan ve özgürlüğünü kazanan şehirdir. Ancak sözcük, isim olarak kullanıldığında farklı anlamlara gelmektedir. Şehrazat isminin anlamını detayları ile derledik.

Şehrazat İsminin Anlamı Nedir Şehrazat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir

Azade ve Azat isimleri de ülkemizde erkek ve kız çocuklarına verilen isimlerdir.

Şehrazat İsminin Anlamı Nedir?

Şehrazat isminin ilk anlamı seçkindir. Müstesna, muteber ve saygın kelimeleri bu sözcükle eş anlamlıdır. İsim kısıtlayıcı kurallardan hoşlanmayan ve özgürlüğüne düşkün olan kimse anlamına da gelir.

Şehrazat Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?

Şehrazat ismi bağımsız şehir ve özgür ruh anlamına gelir. Farsça kökenli olan bu isim, birçok kitapta ve masalda da geçer.

Şehrazat aynı zamanda İran'ın en önemli kültür miraslarından biri olan Bin Bir Gece Masallarındaki anlatıcının adıdır. Bu masalda, canını kurtarmak için 1001 gece boyunca masallar anlatan ve acımasız prens Şehriyar'a erdem, sevgi, fedakarlık gibi değerleri öğreten bir prenses yer almaktadır.