Eğitim Sign Up Kelimesinin Türkçesi Nedir? Zoom'da Ne Anlama Gelir?

Sign Up Kelimesinin Türkçesi Nedir? Zoom'da Ne Anlama Gelir?

12.05.2021 - 01:43 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinde bazı işlemler yaparken en sık karşılaşılan kelime grupları arasında sign up geliyor. Bu yüzden pek çok kişi bu İngilizce kelimelerin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Peki sign up kelimesinin Türkçesi nedir? Zoom'da ne anlama gelir? İşte bu konu hakkında merak edilenler.

Sign Up Kelimesinin Türkçesi Nedir Zoomda Ne Anlama Gelir

Bilgisayar üzerinden pek çok program genel olarak İngilizce dili ile yazılmıştır. Bu sebepten dolayı bazı temel kelimeleri bilmek, siteler üzerinden daha kolay işlem yapma olanağı sağlar. Bu kelime grupları arasında özellikle sign up en merak edilenler arasında gelmektedir.

Haberin Devamı

 Sign Up Kelimesinin Türkçesi Nedir?

 Herhangi bir siteye ya da programa girildiği vakit, ana sayfada ilk olarak sign up kelime grubu ile karşılaşılır. Bu kelime grubunun Türkçe karşılığı ise, ‘Kaydol’ anlamına gelmektedir. Yani bir siteye giriş yapıldığı vakit, eğer o site üzerinden kayıt yapılması gerekiyorsa sign up kelimesine tıklanmalıdır. Böylece gerekli bilgileri bu bölgeden girmek suretiyle, kolayca o siteye üyelik işlemi gerçekleştirilebilir.

 Sign Up Zoom'da Ne Anlama Gelir?

 Birçok amaç doğrultusunda bilgisayar üzerinden toplantı yapmak için günümüzde Zoom programı kullanılıyor. Özellikle pek çok kişinin katılımı ile beraber uzak mesafe rahatlıkla toplantı gerçekleştirilmektedir. Tabii bu programı kullanabilmek için öncelikle üye olmak gerekir. Böyle bir durumu gerçekleştirebilmek için ise, ana sayfa üzerindeki sign up kısmına giriş yapılması gerekmektedir. Yani Türkçe haliyle üyelik bölümüdür.

Haberin Devamı

 Kayıt olarak öne çıkan sign up kısmına giriş yaptıktan sonra, burada istenen gerekli bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır. Öncelikle doğum tarihinin doğrulanması gerekir. Bu işlem gerçekleştirdikten sonra bir google hesabı ya da Facebook hesabı üzerinden giriş yapılması talep edilir. Bu şekilde kısaca ve kolayca üye olduktan sonra, uygulama üzerinden zoom programı kullanılabilir.