Eğitim Sivil Havacılık Ve Kabin Hizmetleri Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

Sivil Havacılık Ve Kabin Hizmetleri Nedir? Mezunları Ne İş Yapar?

10.04.2022 - 16:04 | Son Güncellenme:

Üniversitelerin iki yıl veya dört yıl olmak üzere farklı bölümleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Sivil havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümüdür. Özellikle tercih dönemlerinde bu bölüm öğrenciler tarafından çok sık araştırılmaktadır. Peki Sivil havacılık ve kabin hizmetleri nedir? Mezunları ne iş yapar? Sizlere Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Sivil Havacılık Ve Kabin Hizmetleri Nedir Mezunları Ne İş Yapar

Kişilerin hayatlarına yön veren en önemli unsurlardan birisi de mesleklerdir. Meslek seçiminde üniversiteye giren öğrenciler pek çok bölüm hakkında araştırma yapmaktadır. Bunlardan birisi olan Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü üniversitelerde eğitim imkanı sunulan bir bölüm olmaktadır.

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Nedir?

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü havacılık sektörüne uyum sağlayabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli ve çözüm odaklı yeteneklerine sahip kabin hizmetleri verebilecek personel yetiştiren bir bölümdür. Üniversitelerde bu bölüm iki yıllık olmaktadır. Üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler arasında bulunmaktadır.

Mezunları Ne İşe Yapar?

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olan kişiler için iş imkanı oldukça fazladır. Bu bölümden mezun olanlar için iş imkanı çok olmasından dolayı kişiler bölüme giriş yapar yapmaz kendilerine bir yol haritası çizmektedir. Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri mezunları kara yolu şirketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yut dışı yolcu taşıyan hava yolu şirketleri ve sivil havacılık ile ilgili her türlü alanda çalışabilmektedir.

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünden mezun olan kişiler uçağın hareketinden önce yapılan toplantıya katılır ve yönergeyi okur. Ayrıca bu kişiler uçağın içerisindeki temizliği kontrol eder ve güvenlik önlemlerini alır. Yolculara sunulan ikram malzemelerinin teslimini alan bu kişiler yolcuların uçağa yerleştirilmesi, el bagajlarının baş üstü dolaplarına konulması gibi işlemleri de yapmaktadır.