Eğitim Sızma Zeytinyağı Nedir, Nasıl Yapılır? Sızma Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Sızma Zeytinyağı Nedir, Nasıl Yapılır? Sızma Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

10.04.2022 - 16:02 | Son Güncellenme:

Sızma Zeytinyağı adından anlaşılacağı gibi zeytin bitkisi özütü demektir. Üretim özelliklerine ve katkı oranına göre sızma, natürel zeytinyağı olarak adlandırılmaktadır. Doğal kaynak olan zeytin ağacının meyvelerinden zeytinyağı çıkarılmaktadır. Ölümsüz ağaç olarak bilinen zeytin ağacı uzun yıllar yaşayabilmektedir. Zeytinyağı nedir, nasıl yapılır? Sızma zeytinyağının faydaları nelerdir detayları ile derledik.

Sızma Zeytinyağı Nedir, Nasıl Yapılır Sızma Zeytinyağının Faydaları Nelerdir

Sızma zeytinyağı, zeytin meyvelerinden çıkarılan en kıymetli sıvı yağ türüdür. Oleik asit oranı %0,8 olarak bilinmektedir. Cilt üzerinde büyük katkıları bulunan sızma zeytinyağı, gençlik iksiri olarak da adlandırılmaktadır. Sızma zeytinyağı, natürel sızma ve natürel birinci türleriyle anılmaktadır. Naturel sızma, soğuk sıkım olarak bilinen erken hasat ürünüdür.

Sızma Zeytinyağı Nedir, Nasıl Yapılır?

Sızma zeytinyağı, erken hasat zeytinlerin işlenmesiyle elde edilen en kıymetli yağ türüdür. Yemeklere, salatalara lezzet ve nefaset katan sızma zeytinyağını, saçınıza ve cildinize sürerek de kullanabilirsiniz. Sızma zeytinyağı vitamin ve mineral deposudur. Kemik yoğunluğuna katkılarıyla raşitizmi engellemektedir. Sızma zeytinyağı üretebilmek için, erken hasat zeytinler toplanarak ayıklanır, toz ve yapraklardan arındırılarak üretime hazırlanır. Kuru ve temiz zeytin taneleri kazanlarda preslenerek öğütülür ve sızma zeytinyağı elde edilir.

Sızma Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?

Sızma zeytinyağı, saymakla bitmeyecek faydalar sağlamaktadır.

Haberin Devamı

Yemeklere salatalara doyumsuz lezzet verir.

Anti agging etkisi yüksektir ve cilde gençlik ışıltısı verir.

Saçlara parlaklık verir ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Raşitizm(kemik gücünün düşüklüğü) hastalığına karşı koruma sağlamaktadır.

Bünyesinde barındırdığı güçlü antioksidanlar, oleuropein, hidroksitirosol ile skulen maddelerinden zengin olması bakımından bedenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Sızma zeytinyağı sağlıklı, doğal nefis kokusu ve lezzetiyle herkes tarafından sevilmektedir. Sadece yemeklerinize değil, cildinize sürerek gençliğinizi koruyabilirsiniz. Kuruyan çatlayan ciltler için muhteşem bir şifa kaynağıdır. Likit yağlar arasında en kıymetli olan sızma zeytinyağı olarak bilinmekte ve gönül rahatlığıyla kullanılmaktadır.