Sözlük Amele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Amele Kime Denir?

Amele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Amele Kime Denir?

16.08.2021 - 13:09 | Son Güncellenme:

Sosyal hayatta ve internet ortamlarında sıkça konuşulan veya duyulan bazı kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimeler genel olarak Türkçe kökenli olarak bilinse de aslında farklı kökenli kelimelerdir. Söz konusu olan yabancı kökenli kelimelerden birisi amele kelimesidir. Amele ne demek, TDK sözlük anlamı nedir, amele kime denir tüm detayları ile derledik.

Amele Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Amele Kime Denir

 Amele kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup dilimize yerleşmiş ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Amele kelimesi gündelikle çalışan işçi anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Amele Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Halk arasında en çok fazla konuşulan ve duyulan kelimelerin başında amele kelimesi gelmektedir. Amele kelimesi çok kez duyulmuş olsa da gerçek anlamı ve kelimenin kökeni çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Bu durumda kelimenin gerçek anlamını öğrenmemize yardımcı olan TDK sözlük sitesi, her gün ziyaret edilen sitelerin başında yer almaktadır. TDK sözlük sitesinde amele kelimesinin anlamı şu şekilde geçmektedir:

 - Gündelikle çalışan işçi.

 Amele Kime Denir?

 Geçmiş yıllardan günümüze kadar aktif olarak kullanılan amele, herhangi bir farklı işte günlük çalışan kişilere denmektedir.