Sözlük Cihaz Ne Demek? Cihaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Cihaz Ne Demek? Cihaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

11.01.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

Cihaz dilimizde sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının geniş olması sebebiyle merak edilen ve kullanılan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Cihaz ne demek öğrenebilir ve siz de rahatlıkla doğru anlamlarda kullanabilirsiniz. Cihaz ne demek? Cihaz TDK sözlük anlamı nedir tüm detaylarıyla derledik.

Cihaz Ne Demek Cihaz Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Cihaz, Arapça kökenli bir kelimedir ve dolayısıyla dilimize de Arapçadan gelmiş olduğu bilinmektedir. Cihaz, aygıt, alet anlamında dilimizde sık sık kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

Cihaz Ne Demek?

Cihaz sıklıkla kullanılan kelimeler arasındadır. Bu nedenle anlamını bilmek ve cihaz derken neyden bahsedildiğini öğrenmek oldukça önemlidir. Cihaz, Arapça kökenli kelimelerden biridir. Dilimizde Cihaz kelimesi aygıt ya da alet anlamına gelir. Kelimelerin anlamlarını en doğru şekilde TDK sözlükten incelemek ve bu şekilde doğru anlamlarda kullanmak gerekir.

Cihaz TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelimelerin anlamlarına TDK sözlükten bakmak ve bu anlamlarda kullanmak gerekmektedir. Cihaz kelimesi alet ya da aygıt anlamına gelir ve bu sözcüklerin anlatılması için cümle içinde kullanılır. Cihaz kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir.