Sözlük Diskalifiye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diskalifiye Olmak Ne Demek?

Diskalifiye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diskalifiye Olmak Ne Demek?

04.06.2022 - 12:25 | Son Güncellenme:

Elenmek, artık o oyunda ya da yarışmada olmamak, oyun dışı bırakılmak diskalifiye demektir. Diskalifiye sözcüğü karşımıza genelde oyun ve yarışma gibi çok oyunculu müsabakalarda çıkar. Diskalifiye olmak belirlenen kurallara uyulmaması ve uygunsuz davranışlar sergilenmesi sonucu olur. Diskalifiye kelimesi çoğunlukla diskalifiye olmak ya da diskalifiye edilmek şeklinde kullanılır. İşte tüm detaylar.

Diskalifiye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Diskalifiye Olmak Ne Demek

 Diskalifiye, Fransızca bir sözcük olan disqualifier kelimesinden gelir. Yabancı bir sözcüktür. Ancak zamanla dilimize yerleşmeyi başarmış olup kullanılmaya devam edilmektedir.

Haberin Devamı

 Diskalifiye Ne Demek?

 Diskalifiye, elenmek ile aynı anlamı taşıyan bir sözcüktür. Ancak diskalifiye de bir yarışta yarışarak değil kusur işleme sonucu elenmektir. Yani diskalifiye olmak yarışamaz hale gelmektir. Spor dışı ve oyun dışı bırakılmak olarak da tanımlanır. Diskalifiye ayrıca kurallara uymamak ve olumsuz hareket sergilemek gibi oyun dışı bırakılma nedenlerinin uygulanmasıdır.

 Diskalifiye TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Diskalifiye kelimesi TDK sözlük anlamı yarışma dışı bırakılmış olma şeklindedir. 

 Diskalifiye Olmak Ne Demek?

 Diskalifiye olmak, artık o yarışmada yarışamaz olmak demektir. Eğer bir kişi için diskalifiye oldu kullanılırsa, elenir ve yeniden yarışamaz.