Sözlük Fanus Ne Demek? Fanus Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Fanus Ne Demek? Fanus Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

29.08.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Fanus kelimesinin kökeni Arapça olmakla birlikte dilimize sonradan geçmiştir. Türkçede birbirinden farklı kelimeler bulunmakta olup o kelimelerden biri de fanus olmaktadır. Süslü, ayaklı fener anlamı taşıyan fanus kelimesi, her alanda kullanılmaktadır. Peki, fanus ne demek? Fanus TDK sözlük anlamı nedir, sizler için tüm ayrıntıları derledik.

Fanus Ne Demek Fanus Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Genellikle silindir biçiminde olan gaz lambası, mum gibi aydınlatma araçlarının çevresini kapatan ve rüzgardan koruyan cam fanus olarak tanımlanmaktadır. Fanus günlük hayat içerisinde, pratiklik ve şıklık sağlamak için tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

Fanus Ne Demek?

Fanus, yarım küre biçimindeki cam kaba denilmektedir. Süs eşyaları arasında yerini alan fanus, her çeşit kullanıcı zevkine hitap eden özellikleri bünyesinde bulundurmaktadır. Ayaklı fanus modelleri, iş yerlerinde ve evlerde tercih edilmektedir. Özel günlerde karşı tarafı mutlu etmek için fanus satın alınmaktadır.

Fanus TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK'ya göre fanus üzerinde süsler bulunan, uzun ayaklı fener olmaktadır. İçinde balık yetiştirilen ve değişik şekillerde tasarlanan cam küreler de fanus olarak adlandırılmaktadır. Fanus kelimesinin sözlük anlamı lamba ve fener olmaktadır.

Yazarlar