Sözlük İlenmek Ne Demek? İlenmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

İlenmek Ne Demek? İlenmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

18.10.2021 - 14:17 | Son Güncellenme:

Dilimizde bazı kelimeler nadiren kullanılmaktadır. Nadiren kullanılan kelimeler gençler tarafından fazla bilinmemektedir. Bazı kelimeler ilk kez duyulduğunda ne anlama geldiği merak edilmektedir. Günlük hayatta fazla kullanılmayan kelimeler arasında ilenmek kelimesi de bulunmaktadır. İlenmek ne anlama gelmektedir? İlenmek kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için ilenmek kelimesinin anlamlarını ve ne için kullanıldığını derledik.

İlenmek Ne Demek İlenmek Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 İlenmek kelimesini bir kişiye beddua etmek anlamında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 İlenmek Ne Demek? 

 İlenmek kelimesinin tek bir anlamı bulunmaktadır. İlenmek kelimesi karşıdaki insanın kötülüğünü istemek veya kötülüğünü isteyip bu durumu da dışarı vurmak anlamlarında kullanılmaktadır. İlenmek kelimesi karşıda ki insanın Allah’ın gazabına uğramasını dilemek anlamında kullanılmaktadır. İlenmek kelimesi ile ilgili başka anlamlar beddua etmek ve inkisar etmek olarak verilmektedir. İnkisar kelimesi kırılma ve ilenme kelimelerinin yerine kullanılmaktadır.

 İlenmek TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 İlenmek kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında bir karşılık çıkmaktadır. İlenmek kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı birinin kötü bir duruma düşmesi dileğini gönlünden geçirmek veya açıkça söylemek, beddua etmek ve lanet etmek olarak verilmiştir.