Sözlük Kabz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Ve Dinde Kabz Etmek Ne Demek?

Kabz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hukukta Ve Dinde Kabz Etmek Ne Demek?

28.05.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Kabz, ferahlama, rahatlama, genişleme ya da sıkılma dönemi için kullanılan bir kelimedir. Arapça kbd kökünden gelen kabd tutma, kavrama demektir ve kabz da bu kökten gelir. Kabz kelimesinin anlamını ve din ile hukuktaki anlamlarını sizler için derledik.

Kabz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hukukta Ve Dinde Kabz Etmek Ne Demek

 Arapça kökenli bir kelime olan kabz dilimize Arapçadan gelmiştir. Kabz kelime anlamı ise dilimizde rahatlama, genişleme, ferahlama, büzülme ya da tutukluk anlamlarına gelir.

Haberin Devamı

 Kabz Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Kabz, TDK sözlük anlamı olarak bir şeyi teslim almak ve sıkı bir şekilde kavramak anlamına gelir. Kabzetmek ise elinde bulundurmak, almak ya da sahip olmak anlamlarında kullanılır. Tasavvufta kabz iç sıkıntısı anlamında kullanılabilir. Hukukta ise tahsil etmek için kabz kelimesi kullanılır.

 Hukukta ve Dinde Kabz Etmek Ne Demek?

 Kabz dinde ruhun alınmasını ya da cimriliği ifade etmek için kullanılır. Ruhun alınması durumu yani ölüm için kabz etmek denebilir. Hukukta ise kabz etmek tahsil etmek anlamında kullanılır. Kabz sözlükteki anlamına göre ise büzülme, sıkılma, tasalanma ya da tutukluk olarak da kullanılabilir.