Sözlük Kanal Ne Demek? Kanal Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Kanal Ne Demek? Kanal Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

12.01.2022 - 03:41 | Son Güncellenme:

Kanal, dilimizde çok fazla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle birçok kişi tarafından kullanılıyor olması bakımından merak edilen kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Kanal ne demek öğrenebilir ve isterseniz cümle içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kanal ne demek? Kanal TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Kanal Ne Demek Kanal Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Kanal, dilimize Fransızca dilinden geçmiş olan bir kelimedir. Kanal anlamı ise bazı bölgeleri sulamak için insan eli ile açılmış su yolu, telefon, televizyon gibi araçlarla iletişim kurulmasını sağlayan hat, içinden damar ya da sıvı geçen yol, iki kıyıyı ayıran dar deniz anlamlarına gelir.

Kanal Ne Demek?

Kanal, dilimizde birçok anlamlara gelmektedir. Bölgelerin sulanması için insanlar tarafından açılan su yolu, telefon ya da radyo gibi araçlarla iletişimi sağlayan hat, iki kıyıyı ayıran derin ve dar deniz ya da içinden sinir ya da damar geçen anlamlarında Kanal kelimesi kullanılır.

Kanal TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kanal TDK sözlük anlamı olarak içinden damar geçen yol, telefon ya da televizyon gibi araçlarla iletişimi sağlayan hat ya da bazı bölgelerin sulanması ya da gemilerin işlemesi için insan eli ile açılmış yol anlamlarına gelmektedir.