Sözlük Kulaç Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kulaç Nasıl Ölçülür?

Kulaç Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kulaç Nasıl Ölçülür?

17.08.2021 - 04:36 | Son Güncellenme:

Kulaç kelimesi genelde Türkçede daha çok deniz üzerinden yüzmek kapsamında ele alınmakta ve kullanılmaktadır. Aynı zamanda bir ölçüm olarak da öne çıktığını söylemek mümkün. Peki, kulaç nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Kulaç nasıl ölçülür tüm detayları ile derledik.

Kulaç Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Kulaç Nasıl Ölçülür


Kulaç bir ölçü birimi olarak öne çıkar ve özellikle belli alanlarda kullanılır. Bu doğrultuda uluslararası çapta ortak bir ölçüm şekli olarak da öne çıktığını ifade etmek gerekir.

Kulaç Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Gerilerek açılmış olan iki kolun parmak uçlarındaki mesafe Kulaç olarak bilinmektedir. Yani kollar yan tarafa doğru gergin bir şekilde açılmak suretiyle, parmak uçları arasında yer alan mesafe olarak öne çıkar. Türk Dil Kurumu üzerinden bu şekilde ifade edilmektedir.

Kulaç Nasıl Ölçülür?

Kulaç ölçümü oldukça kolaydır. Yapılması gereken kişinin kollarını yan tarafa doğru düz bir hizada açmasıdır. Daha sonra parmak uçlarında kalan mesafe kulaç mesafesini gösterir. Aynı zamanda kulaç kelimesi denizde yüzerken ne kadar mesafe aldığını anlatan bir ifade üzerinden değerlendirilir.