Sözlük Kuzine Ne Demek? Kuzine Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Kuzine Ne Demek? Kuzine Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

29.08.2022 - 14:08 | Son Güncellenme:

Isıtma ile beraber üzerinde yemek pişirmeye yarayan mutfak sobası kuzine olarak bilinir. Özellikle gemilerde yemek pişirilen yer olarak bilindiğini söylemek mümkün. Kuzine kelimesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Kuzine Ne Demek Kuzine Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Kökeni İtalyan olarak öne çıkan kuzine, bir tür mutfak sobası olarak değerlendirilir. Hem üzerinde yemek yapmak için kullanılan hem de ısınmak amacı değerlendirilen bir üründür. Daha çok gemilerde kullanılan bir yapı olarak öne çıktığını ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

 Kuzine Ne Demek?

 Yabancı dili üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan kuzine kelimesi, mutfak sobası olarak değerlendirilir. Bu bağlamda genelde mutfakta yemek pişirmek için kullanılır. Özellikle bu açıdan gemilerde kullanılan bir alet olduğunu söylemek gerekir. Bununla beraber ayrıca ısınmak amaçlı yine özel bir alternatif sağladı eklemek mümkün.

 Kuzine TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu açısından kuzine kelimesi mutfak sobası şeklinde ifade edilir. Genelde birçok farklı amaç altında değerlendirilir. Özellikle yemek yapmak amaçlı kullanılan bir soba olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda ısınmak amaçlı değişik yerlerde değerlendirilir. Her iki amaç kapsamında ise gemilerde daha çok kullanılır.