Sözlük Maşrapa Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Maşrapa Ne İçin Kullanılır?

Maşrapa Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Maşrapa Ne İçin Kullanılır?

19.08.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

Eski dönemlerde daha fazla kullanılan ancak günümüzde hala geçerli olan ve değerlendirilen sözcüklerden biri maşrapa kelimesidir. Peki, maşrapa nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Maşrapa ne için kullanılır tüm detayları ile derledik.

Maşrapa Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Maşrapa Ne İçin Kullanılır

Maşrapa Türkçeye Arapça üzerinden geçmiş ve yerleşmiş kelimeler içerisinde yer alır. Günümüzde özellikle kırsal kesimler başta olmak üzere birçok farklı yerde kullanılan önemli malzemeler içerisinde gelir.

Haberin Devamı

 Maşrapa Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Toprak, metal ya da plastik gibi farklı malzemelerden yapılmış, Ağzı açık, kulplu ve bardağa benzeyen küçük kaplara maşrapa denmektedir. Günümüzde daha özel tasarımlar ile beraber hala kullanılan ürünler içerisinde gelir. Türk Dil Kurumu kapsamında bu şekilde ele alınmakta ve ifade edilmektedir.

 Maşrapa Ne İçin Kullanılır?

 Özellikle temizlik yapılacak alanda su ihtiyacını gidermek için günümüzde maşrapa kullanılmaktadır. Suya daldırılmak suretiyle doldurulduktan sonra rahat bir biçimde kullanma şansı vermektedir. Günlük yaşamda hala birçok farklı alanda kullanılan ve değerlendirilen önemli ürünler içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Bu anlamı üzerinden cümle içerisinde veya tek başına da kelime olarak kullanılabilir.