Sözlük Müddetname Nedir, Nereden Alınır? Müddetnameyi Kim Hazırlar?

Müddetname Nedir, Nereden Alınır? Müddetnameyi Kim Hazırlar?

26.07.2022 - 14:10 | Son Güncellenme:

Müddetname hükümlünün karara bağlanan kesinleşmiş hesap cezası ile ilgili bilgilerin bulunduğu bir belgedir. Bu belgede hükümlünün ad, soy ad bilgileri ile suçunun niteliği, suçun tarihi ve cezaevinde ne kadar kalacağı belirtilir. Müddetname taşra imalat bürosu veya ilamat infaz kurumu tarafından hazırlanır ve savcı tarafından onaylanır. Müddetnamenin nereden alındığı ve kim tarafından hazırlandığını sizler için ayrıntıları ile derledik.

Müddetname Nedir, Nereden Alınır Müddetnameyi Kim Hazırlar

Müddetname hükümlünün cezaevine girmesi sonrası infaz kurumuna savcı tarafından gönderilen bir belgedir. Sonrasında yetkililer tarafından hükümlünün kendisine verilir. 

Haberin Devamı

 Müddetname Nedir, Nereden Alınır?

 Müddetname hükümlü kişinin cezaevine teslim edildikten sonra hazırlanan bir belgedir. Bu belgede hükümlünün cezaevinde ne kadar süre kalacağı belirtilmektedir. Müddetnamede yer alan belgeler resmi kanallar tarafından hazırlandığı için resmi bir belge niteliği taşır. Belgede hükümlünün adı, soyadı, mahkemenin verdiği karar, suçun niteliği ve suç tarihi, gözetim ve tutukluluk bilgileri, infaz kurumuna girdiği tarih ve şartı salınacağı tarih bilgileri yer alır.

 Müddetnameyi Kim Hazırlar?

 Müddetname, mahkemenin bağlı olduğu taşra imalat bürosu ya da ilamat infaz bürosu tarafından hazırlanır. Müddetnamenin hesaplamasını ise bürodan sorumlu olan Cumhuriyet savcısı yapar. Müddetname hazırlanır ve sonrasında da Cumhuriyet savcısı tarafından imzalanarak hazır hale getirilir. Hazırlanan müddetname sonrasında hükümlüye cezaevi idaresi tarafından da tebliğ edilmektedir. Müddetname savcılık tarafından hazırlanır ve hükümlünün cezaevine teslimi sonrasında hazırlanır. Bu belge ile hükümlünün cezaevinde ne kadar kalacağı belirtilir.