Sözlük Vaaz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vaaz Vermek Ne Demek?

Vaaz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vaaz Vermek Ne Demek?

13.09.2022 - 16:32 | Son Güncellenme:

Vaaz, Arapça bir kelimedir ve Türkçemize Arapça dilinden gelmiştir. Vaaz, öğüt niteliği taşıyan dini konuşmalar anlamına gelir. Vaaz vermek de din hakkında konuşmalar yaparak toplumu bilgilendirmek demektir. Vaaz ne demek ve vaaz vermek nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Vaaz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Vaaz Vermek Ne Demek

Vaaz vermek, dini konularda öğretici konuşmalar yapmak demektir. Vaaz veren kişilerin din hakkında bilgili ya da yetkili kişiler olmaları gerekir. 

Haberin Devamı

Vaaz Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Vaaz, dilimizde kullanımda olan bir sözcüktür ve merak edilen sözcükler arasındadır. Kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını bilmek isteyen kişiler internet üzerinden araştırmalar gerçekleştirmektedir. Türk Dil Kurumuna göre kelimelerin anlamlarını internetten rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Vaaz, TDK sözlük anlamına göre genelde öğüt niteliği taşıyan dini konuşma demektir. Vaaz kelimesi genelde vaaz vermek olarak kullanılır.

Vaaz Vermek Ne Demek?

Vaaz vermek, cami ya da mescitlerde dini konuşmalar yaparak insanlara öğüt vermek demektir. Vaaz veren kişilerin dini konularda bilgili olması ve toplumu bilgilendirmesi gerekir. Bu kişiler vaaz verirken bir nevi öğüt vermiş ve toplumu bilgilendirmiş olurlar.