15.06.2021 - 15:52 | Son Güncellenme:
Ambalaj dışı açık olarak tedarik edilen sütlerin çok kaynatılması gerektiği gibi yanlış bir düşünce bulunmaktadır. Sütün belli bir miktar kaynatılması doğru bir harekettir. Ama gereğinden fazla kaynatılması ise sütün içindeki yararlı vitaminleri öldürmektedir.
Süt Kaç Dakika Kaynatılır?
Uzmanlarca sütün ideal kaynama zamanı 10 dakika olarak tavsiye edilmektedir. Böylece yararlı vitaminler korunur, buharlaşma ve dip tutma gibi sorunların önüne geçilir. Aynı zamanda ocağı çok açmamak gerekir. Yoksa sütün taşmasına neden olunabilir.
Kaçıncı Dakikada Isınır ve Kaynamaya Başlar?
Sütün kaynatılması için öncelikle sütün alabileceği ve taşmayacağı uygun bir kaba koyulması gerekir. Bilindiği üzere çiğ süt sağlığa zararlı ve bakteri içerebilir. Bunun için sütün 10 dakika kadar kaynatılması çok önemlidir.