Geri Dön
EğitimTarih Soruları: Tarih Bilginizi Test Edebileceğiniz Tarih Soruları Ve Cevapları

Tarih Soruları: Tarih Bilginizi Test Edebileceğiniz Tarih Soruları Ve Cevapları

Geçmiş çağlarda yaşanmış olan olayları inceleyen bilim dalına tarih denir. Hikayeci, sosyal ve öğretici gibi birçok çeşidi bulunan tarih, incelediği zamana ve alana göre de birçok türe ayrılır. Örneğin: Osmanlı Tarihi, Dinler Tarihi, Selçuklu Tarihi, Bizans Tarihi, Teknoloji Tarihi. Tarih bilginizi test edebileceğinizi soruları cevapları ile birlikte derledik.

Tarih Soruları: Tarih Bilginizi Test Edebileceğiniz Tarih Soruları Ve Cevapları

Konusuna göre tarihler arasında uygarlık ve bilim tarihi de yer alıyor. Örneğin Osmanlı Devleti kaç yılında kuruldu sorusu, uygarlık tarihinin konusudur. Çiçek aşısı kim tarafından bulundu sorusu ise bilim tarihinin içerisinde yer alır.

Tarih Bilginizi Test Edebileceğiniz Tarih Soruları ve Cevapları

1- Ekber ve Erşed sistemi hangi padişah tahtta iken uygulanmaya başlamıştır?
Cevap: I. Ahmet

2- Fransa'da her romancıya yalnızca bir kez verilen Goncourt ödülünü, farklı isimlerle iki kez kazanan yazar kimdir?

Cevap: Emile Ajar - Romain Gary

3- İlk sinema filmi Bir Trenin La Ciotat Garına Gelişi kaç yılında gösterime girmiştir?
Cevap: 1895

4- Türkler hangi savaştan sonra topluca İslamiyet'e geçmiştir?
Cevap: Talas

5- Bizanslılar tarafından icat edilmiş olan ve Roma ateşi adıyla da bilinen Grejuva ateşi, ilk kez hangi savaşta kullanılmıştır?
Cevap: Peloponez Savaşı

6- Nobel ödüllü fizikçi Albert Einstein, hangi yılda Amerikan vatandaşlığına geçmiştir?
Cevap: 1940

7- Anadolu'da kurulan ilk Türk beyliğinin adı nedir?
Cevap: Saltuklular

8- Tahta iki kez çıkan Osmanlı padişahlarının isimleri nelerdir?
Cevap: 1- Fatij Sultan Mehmet - I. Mustafa ve II. Murat

9- II. Dünya Savaşı hangi yıl başladı ve kaç yıl sürdü?
Cevap: 1939 yılında başladı ve 6 yıl sürdü.

10- Aya fırlatılan ilk uzay mekiğinin adı nedir?
Cevap: Columbia

11- Osmanl Devletinde isyan eden ilk azınlık hangi millettir?
Cevap: Sırplar

12- Anadolu Selçuklu Devleti kaç yılında kuruldu?
Cevap: 1075

13- Kuduz aşısını kim bulmuştur?
Cevap: Louis Pasteur

14- Yüz Yıl Savaşları hangi ülkeler arasında gerçekleşmiştir?
Cevap: Fransa - İngiltere

15- İstanbul'u toplam 4 kuşatmış olmasına rağmen fethedemeyen padişah hangisidir?
Cevap: Yıldırım Beyazıt

16- Nobel Ödülü hangi yıl verilmeye başlanmıştır?
Cevap: 1901

17- Hz. Muhammed'in vefatından sonra sırasıyla kimler halife olmuştur?
Cevap: 1- Hz. Ebubekir 2- Hz. Ömer 3- Hz. Osman 4- Hz. Ali

18- Türk edebiyatında ilk mesnevinin adı nedir ve kim tarafından yazılmıştır?
Cevap: Yusuf Has Hacip - Kutadgu Bilig

19- Osmanlı Devleti hangi antlaşma ile fiilen sona ermiştir?
Cevap: Mondros Ateşkes Antlaşması

 

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler