Eğitim TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

03.12.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

TEOG sınavı 25-26 Kasım günlerinde yapıldı. 12-13 Aralık’ta mazeret sınavlarının yapılmasından sonra sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor. Konu ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında merkezi ortak sınavlarda görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki fen ve teknoloji dersine ait bir sorunun iptal edildiğini bildirdi. Soru, tüm görme engelli öğrenciler tarafından doğru cevaplandırılmış olarak kabul edilecek.

Haberin Devamı

TEOG'DA BİR SORU İPTALİ DAHA

Bilimsel hata bulunduğu gerekçesiyle yapılan itirazlar sonucunda, yazarları ve akademisyenlerce görme engelliler kitapçığındaki 17'nci soru yeniden incelendi.

Soruda öğrenciden, "cismin sıvıda yüzmesi için sıvı yoğunluğunun, cismin yoğunluğundan daha fazla olması gerektiği sonucunu bulması" istendi. Seçeneklerde sıvı yoğunluğu, A seçeneğindeki "4" değeri kabul edilmişti. Ancak öğrencinin daha üst düzey bir bilgi ile 6 değerine de ulaşabileceği düşünüldü. Adayların ulaşabileceği 6 değeri seçeneklerde bulunmadığı için öğrencilerin mağdur olmaması amacıyla komisyon üyelerince sorunun iptaline karar verildi.

İlgili soru sadece görme engelli adaylar için hazırlandığından, yalnızca bu adaylar için iptal edildi ve sorunun tüm cevaplarının doğru kabul edilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sisteminde yapılan çalışmalar ve değişiklikler kapsamında öğrencilerin liseye giriş sınavlarında son birkaç yıldır TEOG sınavı uygulanıyor. Temel Eğitimden Orta Geçiş Sınavı olan TEOG Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. 2015-2016 yılı ilk dönem TEOG sınavı ise 25-26 kasım tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelindeki ve yurtdışındaki sınav merkezlerinde gerçekleştirilen 205 TEOG sınav soruları açıklaması bakanlık tarafından gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ve 1 milyon 174 bin 427 öğrencinin katılması beklenirken Mardin ili Nusaybin ilçesinde Valiliğin güvenlik nedeniyle almış olduğu resmî karara göre 2 bin 554 öğrenci 25-26 Kasım tarihlerinde yapılan her iki gün oturumlarına ve Derik ilçesinde ise aynı sebeple 26 Kasım tarihinde bin 291 öğrenci ikinci gün oturumuna sınava giremedi. Bu durumla ilgili olarak ihtiyaç duyulan önlemler alındığından bu öğrenciler 12-13 aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına katılabilme hakkına sahip olabilecek.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOF sınav soruları açıklaması ile birlikte sınava katılan öğrenciler, TEOG puan hesaplaması yapmaya çalışıyor. Veliler ve öğretmenler eşliğinde öğrenciler 2015 TEOG sınav soruları ile sınavdaki yanıtlarını inceleyerek, TEOG ilk dönem puanını hesaplamaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasından yapılan TEOG sınav soruları açıklamasının ardından öğrenciler TEOG sınav sonuçları açıklanana kadar tahmini TEOG puan hesaplamalarını yapabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan hatalı soru başvurularının ardından incelemeye alınan TEOG sınavındaki Fen ve Teknoloji dersi yazılısı TEOG sınav soruları içerisindeki A kitapçığının 13. sorusu birden fazla doğru cevabın bulunması nedeni ile iptal edildi. Bu nedenle de TEOG sınav soruları incelemesi yapan öğrenciler, bu sorunun tüm öğrenciler için doğru yapılmış şekilde kabul edileceği açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından birden fazla cevabı olduğu dolayısıyla iptal edilen Fen ve Teknolojisi dersi yazılısının A kitapçığındaki 13. soruyu yayınlanan TEOG sınav soruları aracılığı ile inceleyebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

TEOG sınavı kapsamında altı ayrı dersten 1. ve 2. Dönem olmak üzere iki aşamalı olarak uygulanan sınav puanı ile yapılan hesaplamalar öğrencilerin ortaöğretime geçiş puanını belirleyerek, hangi lisede eğitim alabileceklerinin belirlenebilmesini sağlıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce dersleri için 2. sınavlar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi dersleri için 1. sınavlar ortak yapılıyor. TEOG sınav soruları ise bu dersler üzerinden uygulanarak, öğrencilerin başarı puanlamalarının gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Öğrencilerin TEOG sınavında yaptıkları her bir 3 yanlış 1 doğruyu götürdüğünden öğrencilerin sınav stratejilerini ve hazırlıklarını bu noktaya dikkat ederek yapmaya özen göstermeleri, sınavda doğru yaptıkları soruların boş yere geçersiz sayılmaması açısından ve daha yüksek puanlar alabilmesi açısından büyük bir önem arz ediyor. Bu noktada uzman desteğinin alınması oldukça önemli bir avantaj sağlar.